Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΣΕΤΕ: Η Ελλάδα δεν πρέπει να παρεκκλίνει από τον στόχο των 16 εκατ. τουριστών

Ουδεμία παρέκκλιση από το στόχο των 16 εκατ. για τις διεθνείς αφίξεις και των 10 δισ. ευρώ για τις εισπράξεις δεν θα πρέπει να υπάρξει για τον ελληνικό τουρισμό το 2012, όπως τονίστηκε στη συνέντευξη τύπου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων προς τους δημοσιογράφους ανταποκριτές του ξένου τύπου. Παρά την υφιστάμενη υστέρηση που παρουσιάζουν οι κρατήσεις για το 2012 ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης αισιοδοξεί ότι μπορεί και να αναστραφεί η παρούσα εικόνα, σημειώνοντας πως το ζητούμενο είναι η ενίσχυση της εμπιστοσύνης της διεθνούς τουριστικής αγοράς προς τη χώρα μας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, «σήμερα επικοινωνούμε σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι η Ελλάδα προσφέρει απλόχερα την φιλοξενία της, τη γαστρονομία της, τα τοπία της και την πολιτιστική της κληρονομιά. Είμαστε αντίθετοι στις ακραίες θέσεις που διατυπώνονται από μια θορυβώδη μειοψηφία και τασσόμαστε υπέρ της πλειοψηφίας των Ελλήνων που αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλουν οι λαοί των χωρών της Ευρωζώνης για να στηρίξουν τη χώρα μας. Έχει έρθει η ώρα που ο ελληνικός τουρισμός θα επιβεβαιώσει το γεγονός ότι κρατά πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας. Υπερασπιζόμαστε τη μοναδικότητα της Ελλάδας και αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να στηρίξουμε καταλυτικά τη νέα ευρωπαϊκή μας πορεία».

Στην εκδήλωση, ο ΣΕΤΕ, αφού ενημέρωσε τους ξένους ανταποκριτές σχετικά με τη πορεία του ελληνικού τουρισμού, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προβεί σε άμεσες ενέργειες επικοινωνίας της ελληνικής φιλοξενίας και των μοναδικών εμπειριών που μπορούν να βιώσουν οι επισκέπτες στην Ελλάδα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα καταρριφθεί σύντομα ο μύθος που θέλει τον ελληνικό λαό να έχει αναπτύξει αντιπαλότητα με άλλους λαούς σχετικά με την ασφάλεια, την οικονομική ενίσχυση και την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Η πρωτοβουλία θα περιλαμβάνει ενέργειες επικοινωνίας, καθώς και πακέτα φιλοξενίας ξένων δημοσιογραφικών αποστολών με στόχο την ανατροπή του αρνητικού κλίματος από τα διεθνή ΜΜΕ και την προώθηση της μοναδικότητας της χώρας. Τα πακέτα φιλοξενίας θα οργανωθούν σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού και τις πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις - Μέλη του ΣΕΤΕ, την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής, την Εταιρεία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών και τα Μέλη του ΣΕΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...