Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ο έκτακτος φόρος και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει έντονα τον τουριστικό κλάδο. Αντί να μελετούμε τρόπους στήριξης της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας μας που αναμφισβήτητα είναι ο τουρισμός, εντούτοις το Υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει άδικους και οριζόντιους φόρους στους επιχειρηματίες.

Ο κ. Βενιζέλος λοιπόν αποφάσισε αυθαίρετα και χωρίς καμία προηγούμενη μελέτη να απαλλάξει μόνο το 17% του συνόλου των επιφανειών των επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Δωματίων από το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., ενώ για κύρια καταλύματα και κάμπινγκ (ανεξαρτήτως δυναμικότητας και επιφανειών) ισχύει ποσοστό μείωσης 35%.

Παρά το γεγονός ότι ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, έθεσε το ζήτημα τόσο με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, όσο και με αναφορά της επιστολής της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων – Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η Φιλοξενία», στο αρμόδιο Υπουργείο, η απάντηση ήταν αρνητική. Αποκλείονται από το ποσοστό μείωσης δεκάδες μικρές επιχειρήσεις με λιγότερα από 7 διαμερίσματα ή δωμάτια, που υπολογίζεται ότι φτάνουν τις 15.000 οικογενειακές επιχειρήσεις, ενώ επιλέγεται να μην αντιμετωπιστεί ενιαία ο τουριστικός κλάδος, δημιουργώντας σοβαρά ζητήματα ανταγωνισμού.

Η προχειρότητα με την οποία επινοήθηκε και εφαρμόστηκε το άδικο «χαράτσι» που εισπράττεται μέσω της Δ.Ε.Η. είναι παροιμιώδης. Το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να αναθεωρήσει άμεσα το άδικο αυτό μέτρο. Πολίτες και επιχειρήσεις δεν πρέπει να πληρώνουν τα λάθη των Υπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...