Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Η Ασφάλεια Απογειώνεται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

English: The Check-in desks at Athens Internat...
Image via Wikipedia
Η Symantec Hellas ανακοίνωσε ότι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος (ΔΑΑ) επέλεξε μία σειρά λύσεων από το portfolio της Symantec, έτσι ώστε να βελτιώσει τις επιχειρησιακές του διαδικασίες, ενώ παράλληλα αναβάθμισε την συνολική προστασία των δεδομένων του.

O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” υιοθετεί συνεχώς καινοτόμες λύσεις στις διαδικασίες του, έχοντας ως στόχο να διασφαλίσει ότι οι 16 εκατομμύρια επιβάτες που διακινούνται μέσω του αεροδρομίου ετησίως απολαμβάνουν μία αξιόπιστη και ασφαλή εμπειρία.

Οι απαιτήσεις του αεροδρομίου περιελάμβαναν την προστασία εμπιστευτικών δεδομένων, όπως η κρυπτογράφηση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κοινόχρηστων αρχείων, δεδομένων σε φορητούς υπολογιστές και σε άλλες endpoint συσκευές. Η εταιρεία επέλεξε τις λύσεις PGP® Universal™ Server, PGP® Gateway Email, PGP® Desktop Email, PGP® Netshare, PGP® Whole Disk Encryption, καθώς και την λύση Symantec™ Endpoint Protection, έτσι ώστε να προστατεύσει τα ευαίσθητα δεδομένα της από εσωτερική ή εξωτερική μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Image representing Symantec as depicted in Cru...
Image via CrunchBase
Ο ΔΑΑ επέλεξε την Symantec λόγω της φιλοσοφίας ανοιχτής πλατφόρμας που διαθέτει, των αυτοματοποιημένων πολιτικών και των δυνατοτήτων επέκτασης των λύσεων της Symantec σε τομείς όπως η προστασία των δεδομένων και η αποτελεσματική τους διαχείριση. Με την εφαρμογή των λύσεων της Symantec, ο ΔΑΑ αναβάθμισε την προστασία των δεδομένων, ενίσχυσε τις πολιτικές ασφαλείας του, μειώνοντας το ρίσκο απώλειας δεδομένων και ταυτόχρονα βελτιώνοντας τις υπάρχουσες επιχειρησιακές διαδικασίες. Οι λύσεις της Symantec παρέχουν αυτοματοποιημένη εφαρμογή των πολιτικών κρυπτογράφησης και διαχείρισης των κλειδιών κρυπτογράφησης, επιτρέποντας στον ΔΑΑ να επιτύχει πλήρη αυτοματοποίηση στις διαδικασίες ελέγχου και πρόσβασης σε εταιρικά δεδομένα.

Η εταιρεία Infodefense, συνεργάτης της Symantec στην Ελλάδα με εξειδίκευση στην κρυπτογράφηση, συνεργάστηκε στενά με τον Head of Information Security του ΔΑΑ, κ. Γιώργο Δελικούρα, με στόχο την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων κρυπτογράφησης τεχνολογίας PGP από την Symantec. Ο ΔΑΑ και η Infodefense υλοποίησαν μία σειρά λύσεων βασισμένες στις ανάγκες του ΔΑΑ με στόχο την κεντρική διαχείριση και εφαρμογή των πολιτικών κρυπτογράφησης και κλειδιών, την αυτοματοποιημένη λειτουργία, προσφέροντας συμβατότητα με τα υφιστάμενα standard και διαλειτουργικότητα με τα υπάρχοντα συστήματα του ΑΙΑ.

Η εφαρμογή των λύσεων της Symantec σε 200 servers του αεροδρομίου παρέχει ολοκληρωμένη προστασία από τις πιο εξελιγμένες απειλές που προσπερνούν τα παραδοσιακά μέτρα ασφάλειας.

Ο κ. Γιώργος Δελικούρας, Head of Information Security στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τόνισε: “Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να ελαχιστοποιήσουμε την απειλή απώλειας δεδομένων. Καθώς το αεροδρόμιο αποτελεί έναν από τους βασικούς ταξιδιωτικούς κόμβους στην Ευρώπη, οι επιβάτες εμπιστεύονται τον ΔΑΑ ότι θα προσφέρει αξιόπιστες και ασφαλείς υπηρεσίες. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της λύσης κρυπτογράφησης της Symantec είναι η αυτοματοποιημένη εφαρμογή των πολιτικών και η κεντρική διαχείριση των κλειδιών κρυπτογράφησης.”

Ο κ. Αθανάσιος Βαβάτσικος, Γενικός Διευθυντής της Symantec Hellas είπε: “Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς η συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) Ελευθέριος Βενιζέλος και είμαι πεπεισμένος ότι οι κορυφαίες λύσεις κρυπτογράφησης της Symantec ανταποκρίνονται πλήρως στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις του αεροδρομίου. Ο συνδυασμός των τεχνολογιών που χρησιμοποιήθηκαν έχουν ως αποτέλεσμα το αναβαθμισμένο επίπεδο προστασίας από μία σειρά απειλών σε σχέση με την ασφάλεια ευαίσθητων δεδομένων. Μαζί με την εφαρμογή των λύσεων endpoint security, το αεροδρόμιο διαθέτει μία ισχυρή προστασία από κάθε είδους απειλή”.

Ο κ. Επαμεινώνδας Ζόρμπαλης, Διευθυντής της Infodefense είπε: “Η αποτελεσματική προστασία εταιρικών δεδομένων ενσωματώνει τεχνολογίες που εντοπίζουν και διαχειρίζονται ανάλογα τα ευαίσθητα δεδομένα, ελέγχουν την πρόσβαση σε αυτά, εντοπίζουν πιθανούς κινδύνους και τα προστατεύουν Η Infodefense σχεδίασε και ολοκλήρωσε μία λύση Προστασίας Δεδομένων με προϊόντα της Symantec για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). Με την υλοποίηση της συγκεκριμένης λύσης, η ασφάλεια είναι πλέον ενσωματωμένη πλήρως στην υποδομή του ΔΑΑ, από την στιγμή που δημιουργούνται τα δεδομένα, κατά την τροποποίηση τους, τη μεταφορά τους, μέχρι την ταξινόμηση και την αποθήκευση τους. Η βασική φιλοσοφία της προσέγγισης μας ήταν η προστασία των ευαίσθητων δεδομένων μέσω κρυπτογράφησης, σε οποιοδήποτε σημείο. Η αυτοματοποιημένη λύση κρυπτογράφησης της Symantec αντιμετωπίζει με επιτυχία την πρόκληση που συνήθως συναντούν οι εταιρίες στην προσπάθειά τους να εξισορροπήσουν την ασφάλεια με την παραγωγικότητα. Και αυτό γιατί οι χρήστες δεν χρειάζονται εκπαίδευση, και συνεχίζουν τις καθημερινές τους λειτουργίες χωρίς καμία αλλαγή. Η λύση κρυπτογράφησης της Symantec επιτρέπει στο ΔΑΑ την γρήγορη και αποτελεσματική ανταλλαγή ευαίσθητων δεδομένων εσωτερικά αλλά και με εξωτερικούς συνεργάτες που δεν έχουν λογισμικό κρυπτογράφησης. . Η συγκεκριμένη λύση παρέχει απρόσκοπτη, διαφανή και αυτοματοποιημένη κρυπτογράφηση , που τίθεται σε εφαρμογή άμεσα οπουδήποτε και όποια στιγμή χρειάζεται. ”
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...