Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Στη φιλόξενη Μονεμβασιά 50 δημοσιογράφοι του τουριστικού ρεπορτάζ

Την πραγματική φιλοξενία έζησαν περίπου 50 δημοσιογράφοι του τουριστικού και ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Δήμο Μονεμβασιάς, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (16-18 Μαρτίου 2012).

Το ταξίδι γνωριμίας αποτελεί μία σκέψη και πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας και προσωπικά του προέδρου της κ. Δημήτρη Πολλάλη, ενώ τη διοργάνωση ανέλαβε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Μονεμβασιάς με την πολύτιμη βοήθεια και το συντονισμό της δημοσιογράφου κας Μαργαρίτας Μανούσου (περιοδικό "Τουριστική Αγορά").

Οι προσκεκλημμένοι είχαν την ευκαιρία να μείνουν στα ξενοδοχεία εντός του κάστρου, να περιηγηθούν στις γύρω περιοχές του Δήμου και να γευτούν την πλούσια και πεντανόστιμη τοπική κουζίνα.

Την πρώτη μέρα του ταξιδιού, ο Δήμαρχος Μονεμβασιάς κ. Ηρακλής Τριχείλης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής κ. Μπάμπης Λύρας, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασαν τη στρατηγική και τους στόχους του Δήμου για την τουριστική προβολή της περιοχής.




 Ακολούθησαν εκδηλώσεις οινογνωσίας, παρουσίασης τοπικών προϊόντων, επίσκεψη σε παραδοσιακό νερόμυλο, σε γραφικά ψαροχώρια της περιοχής και πολλά άλλα.

Πρόθεση της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας είναι να πραγματοποιηθούν τέτοιες εκδηλώσεις πρόσκλησης και φιλοξενίας δημοσιογράφων για όλους τους Δήμους του Νομού Λακωνίας.

Όπως άλλωστε, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας, κ. Δημήτρης Πολλάλης: "μόνο με τέτοιου είδους ενέργειες εξωστρέφειας μπορεί η ιδιαίτερα όμορφη άλλά απομακρυσμένη περιοχή της Λακωνίας να προσελκύσει Έλληνες επισκέπτες."


tourismpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...