Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ν. Νικολόπουλος : Συνθήκες μονοπωλίου διαμορφώνονται στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων

«Kαι την ίδια στιγμή, η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Κυβέρνηση «σφυρίζουν» αδιάφορα!!!»


Με τσουχτερά εισιτήρια για πτήσεις μισής και μίας ώρας εντός της ελληνικής επικράτειας και με την Επιτροπή Ανταγωνισμού παντελώς απούσα (!!!!), η αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines ετοιμάζεται να κυριαρχήσει στους ελληνικούς αιθέρες, μέσω της εξαγοράς της Olympic Air!!!

Μόνο τα αποτελέσματα της νέας και ενδελεχούς έρευνας που διέταξε η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την εξαγορά της Olympic Air αρκούν για να πιστοποιήσουν το «έγκλημα» που προετοιμάζουν τα Υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών να τελεστεί εις βάρος των Ελλήνων επιβατών.

Η «απροσδόκητη» για πολλούς απόφαση της Ολυμπιακής Αεροπορίας να διακόψει από το Φθινόπωρο τα δρομολόγιά της από την Αθήνα προς το Ηράκλειο, την Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο, ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο στον Θ Βασιλάκη για να αποκτήσει φεουδαρχικά προνόμια σε γραμμές που έχουν όλο το χρόνο επιβατικό κοινό!

Επίσης, τα τελευταία χρόνια το επιβατικό κοινό έχει δυσάρεστες εμπειρίες από την τιμολογιακή πολιτική της Aegean Airlines. Όμως, και το «μοίρασμα» που έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι δύο εταιρείες που κυριαρχούν στην ελληνική αγορά – αφού οι μικρότερες ελληνικές εταιρείες του κλάδου που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, δεν έχουν τα μέσα και τις υποδομές για να καλύψουν την εγχώρια επιβατική κίνηση – στα δρομολόγια, έχουν σαν αποτέλεσμα αυτές να μην αλληλοκαλύπτονται!!!!

Επίσης, είναι τουλάχιστον παράλογο ένας τουρίστας να πληρώνει το 1/3 της τιμής για να έρθει στη χώρα μας και στη συνέχεια να αναγκάζεται να πληρώσει 3πλάσια τιμή για ένα εισιτήριο εσωτερικής πτήσης, για παράδειγμα, στη Μυτιλήνη!

Οι αιτιάσεις των καταναλωτών, η αεροπορική εταιρεία απαντά ότι τα τελευταία 4 χρόνια έχει μειώσει τους ναύλους σε ποσοστό 20-30% και πλέον ο μέσος ναύλος διαμορφώνεται στα 46€ χωρίς τους φόρους, ενώ σε κάθε ευκαιρία η διοίκηση επαναλαμβάνει ότι, η εξαγορά της Olympic Air δεν θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών….των ναύλων.

Τις πανάκριβες χρεώσεις διαπιστώνει ο κάθε Έλληνας επιβάτης εάν επισκεφθεί την ιστοσελίδα της εταιρείας και πολύ απλά αναζητήσει τους ναύλους για ένα απλό δρομολόγιο. Για παράδειγμα, για την απευθείας πτήση από Αθήνα για Μόναχο (μόνο μετάβαση) στις 12/8/2013 το εισιτήριο με την Aegean Airlines κόστιζε 413€, ενώ με την Lufthansa – στο όμιλο της οποίας ανήκει και η Aegean – κόστιζε 299!!!

Ακόμη, για απευθείας πτήση από Αθήνα για Μυτιλήνη (μόνο μετάβαση) στις 16/8/2013 με την Aegean ο ταξιδιώτης θα πλήρωνε 108€, ενώ με την Olympic Air θα πλήρωνε 87€!!!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά….και δυστυχώς για τον ελληνικό λαό, είναι εις βάρος του για ακόμα μία φορά!!!

Ο Γενικός Γραμματέας του ΧΡΙ.Κ.Ε και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος έχει κατ’ επανάληψη φέρει στο ελληνικό κοινοβούλιο και έχει υπερθεματίσει με τις συνεντεύξεις του και τις τοποθετήσεις του στα ΜΜΕ για το «όργιο» ναύλων, στο οποίο έχει επιδοθεί η εταιρεία του φανατικού golfer και ταυτόχρονα συλλέκτη πινάκων και εκκλησιαστικών ειδών Θ. Β.!

Ο ελληνικός λαός οδηγείται από τη Δικομματική Κυβέρνηση των δοσίλογων στην πλήρη φτωχοποίηση και ο κ. Θ.Β. συνεχίζει ανενόχλητος να πλουτίζει στην πλάτη του ελληνικού λαού καλύπτοντας μόνο τα ακριβά του γούστα και εμμονές!!

Το ΧΡΙ.Κ.Ε είναι εδώ για να αναδείξει το θέμα και με μια σειρά πρωτοβουλιών μαζί με άλλα κοινοβουλευτικά και μη κόμματα και φορείς θα φέρει το θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να σταματήσει αυτή η οικονομική αφαίμαξη των Ελλήνων επιβατών και ταυτόχρονα, να επιβληθούν τέτοια πρόστιμα στην αεροπορική εταιρεία που να αποτελέσουν παράδειγμα για μελλοντικές επιχειρηματικές κινήσεις κερδοσκοπικού χαρακτήρα σε επίπεδο τοκογλυφίας!!!
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...