Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

To A350 MSN2 της Airbus «αποκαλύφθηκε» με τη νέα ‘Carbon’ χρωματική επένδυση, που χαρακτηρίζει το πλαίσιο κατασκευής του

Θα αποτελέσει το πρώτο αεροσκάφος, που θα εκτελέσει Δοκιμαστικές Μακρινές Πτήσεις με επιβάτες.


Την Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014, η Airbus «τροχιοδρόμησε» έξω από το υπόστεγο βαφής της Τουλούζης, το 3ο A350 XWB, αεροσκάφος ιπταμένων δοκιμών, MSN2, που σηματοδότησε άλλη μία επιτυχημένη ολοκλήρωση φάσης στην πορεία για ένταξη σε υπηρεσία του τύπου, το 4ο 3μηνό του 2014.

Με έντονα ορατή τη νέα χαρακτηριστική εμφάνιση “Carbon” που αντικατροπτίζει την κατασκευή του από πρωτοποριακά υλικά, το αεροσκάφος αυτό, θα είναι το πρώτο από τα δύο A350 αεροσκάφη δοκιμών που θα εξοπλιστεί με καμπίνα επιβατών στο εσωτερικό του.

Το MSN2 θα ενσωματωθεί στο στόλο των δοκιμαστικών αεροσκαφών του τύπου A350 XWB, τις επόμενες εβδομάδες και θα είναι το πρώτο που θα μεταφέρει επιβάτες, όταν θα πραγματοποιήσει τις Δοκιμαστικές Μακρινές Πτήσεις αργότερα μέσα στη χρονιά.

Η χρήση συνθετικών υλικών στα αεροσκάφη της Airbus είναι μία σταδιακή διαδικασία που ξεκίνησε με τον τύπο A310 το Φεβρουάριο του 1982. Επωφελούμενη από την 30ετή αυτή εμπειρία, στα συνθετικά υλικά, το 53% της δομής του A350 XWB, έχει κατασκευαστεί από ανθρακονήματα ενισχυμένα με πολυμερικά (CFRP) συμπεριλαμβανομένης της πρώτης ατράκτου από ανθρακονήματα της Airbus.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...