Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

«Εθνικό Συμβόλαιο για τον Τουρισμό» ζητά ο Αντ. Σαμαράς

Τη σύσταση ενός «Εθνικού Συμβολαίου για τον Τουρισμό» ανάμεσα σε κόμματα, κοινωνικούς εταίρους και συλλογικούς φορείς του κλάδου ζήτησε από την κυβέρνηση ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας.

Καλώντας την κυβέρνηση «να βγει από το τέλμα της παθητικότητας και να αναλάβει δραστικές πρωτοβουλίες», ο κ. Σαμαράς δήλωσε, συγκεκριμένα: «Επειδή ακούμε πολλά για ''συναίνεση'' και παρακολουθούμε πολλές φορές την Κυβέρνηση να προσπαθεί με ''μερεμέτια'' να λύσει σοβαρά προβλήματα, σήμερα προτείνουμε ένα απλό βήμα συναίνεσης: Για ένα ζήτημα έξω και πάνω από την κομματική διαμάχη. Για ένα ζήτημα που αφορά αποκλειστικά στην Εθνική Οικονομία, και μάλιστα τον πιο νευραλγικό τομέα της σήμερα: Τον Τουρισμό».

Στην πρόταση του κ. Σαμαρά περιλαμβάνεται:
1. Η ίδρυση Αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού.
2. Η δημιουργία εταιρίας μάρκετινγκ με τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικός συντονισμός στη διαφήμιση και την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, ιδιαίτερα στο εξωτερικό.
3. Η καθιέρωση μειωμένων και ανταγωνιστικών συντελεστών ΦΠΑ για τις τουριστικές υπηρεσίες.
4. Η εξειδίκευση του χωροταξικού σχεδίου για τον Τουρισμό, με βάση την προστασία του περιβάλλοντος, τις τουριστικές αντοχές κάθε περιοχής, την ισόρροπη κατανομή των επενδύσεων και τη δημιουργία προϋποθέσεων για τουριστικά προϊόντα αιχμής, που θα μπορούν να σταθούν στο διεθνή ανταγωνισμό.
5. Η μείωση της Γραφειοκρατίας.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 23 Αυγούστου. Τα συνδικάτα του τουρισμού και επισιτισμού αντιδρούν στην πρόταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την απένταξη ειδικοτήτων του κλάδου από τη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Το ενδεχόμενο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων θα εξετάσει κατά τη συνεδρίασή της την ερχόμενη Δευτέρα η διοίκηση της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...