Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Οδηγίες από το ΞΕΕ σχετικά με τη διάκριση του νέου ΦΠΑ


Από μέρους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις παρέχουν τις υπηρεσίες διαμονής και εστίασης έναντι ενιαίας τιμής (πακέτο) και υπό την προϋπόθεση ότι ο διαχωρισμός στους επί μέρους συντελεστές Φ.Π.Α. δεν είναι εφικτός η διάκριση από 1/9/2011 θα γίνεται ως εξής:

α) Διαμονή με πρωϊνό: 8% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή 23% ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για το πρωινό.

β) Διαμονή με ημιδιατροφή: 20% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή Φ.Π.Α. 23% ως αντιπαροχή για το πρωϊνό και το γεύμα και

γ) Διαμονή με το σύστημα all inclusive: 40% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή Φ.Π.Α. 23% ως αντιπαροχή για τις υπηρεσίες εστίασης, για τις καταναλώσεις αλκοολούχων ή μη ποτών και για τις λοιπές παροχές που ενδεχομένως περιλαμβάνει το πακέτο.

Στις νησιωτικές περιοχές στις οποίες ισχύουν μειωμένοι κατά 30% οι συντελεστές Φ.Π.Α. (παρ. 4 του άρθρου 21 του κώδικα Φ.Π.Α.) ο κανονικός συντελεστής 23% είναι 16% και ο συντελεστής Φ.Π.Α. για τη διαμονή 5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...