Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

“Η Μύκονος είναι το καλύτερο νησί στην Ευρώπη και το 2010”

The famous windmills of Mykonos.Image via WikipediaΩς καλύτερο ευρωπαϊκό νησί επέλεξαν για μια ακόμη χρονιά τη Μύκονο οι αναγνώστες της αμερικάνικης έκδοσης του περιοδικού Condé Nast Traveler, απονέμοντας στο νησί το Condé Nast Traveler Readers’ Choice Award. Η Μύκονος ξεπέρασε και πάλι τα πλέον ανταγωνιστικά νησιά της Μεσογείου και της Νότιας Ευρώπης στην κατηγορία «Καλύτερο Ευρωπαϊκό Νησί» (“Best European Island”), μεταξύ των οποίων την Ίμπιζα, το Κάπρι, τη Μαδέρα και τη Μαγιόρκα, συμπληρώνοντας τη μεγαλύτερη συνολικά βαθμολογία (78.0). Τα αποτελέσματα της έρευνας για την άποψη των αναγνωστών του περιοδικού, η οποία ήταν σε εξέλιξη από τον Απρίλιο του 2010, ανακοινώνονται αναλυτικά στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού, το Readers’ Choice Issue, που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες.

«Αισθανόμαστε ικανοποίηση αλλά και δικαίωση που το νησί μας κέρδισε και πάλι τις προτιμήσεις των Αμερικανών τουριστών. Αυτό σημαίνει ότι η κοινή προσπάθεια του Δήμου, των επαγγελματιών και όλων των κατοίκων βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση και έχει την αναγνώριση των χιλιάδων αναγνωστών του εγκυρότερου ταξιδιωτικού περιοδικού του κόσμου», δήλωσε για τη βράβευση αυτή ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας.

Υψηλές βαθμολογίες, όμως, στις προτιμήσεις των αμερικανών αναγνωστών του περιοδικού Condé Nast Traveler, απέσπασαν και ελληνικά ξενοδοχεία resort, στην κατηγορία Best European Resort. Συγκεκριμένα, στην εικοσάδα της κατηγορίας βρέθηκαν το Mykonos Grand Hotel Resort (στην παραλία του Αγίου Ιωάννη) και το Elounda Mare της Elounda SA, καταλαμβάνοντας την 15η και 17η θέση αντίστοιχα.

Η απονομή των βραβείων Readers’ Choice του περιοδικού έγινε σε gala black tie event την προηγούμενη Τρίτη (12 Οκτωβρίου 2010) στο IAC Building στη Νέα Υόρκη, όπου παρέστησαν προσωπικότητες του Παγκόσμιου Τουρισμού, σημαντικοί αμερικανοί tour operators και δημοφιλείς ηθοποιοί και τηλεοπτικοί παρουσιαστές. Την τελετή απονομής των βραβείων παρουσίασαν ο ηθοποιός Liev Schreiber και το μοντέλο και ηθοποιός Angie Harmon, ενώ παρέστησαν και συμμετείχαν στην ανακοίνωση των βραβείων ο Matt Dillon, η Marcia Gey Harden, η Kate Rutherford, η Kerry Washington, ο Penn Badgley και ο συνθέτης Marvin Hamplisch.

H αμερικανική, ιταλική και ισπανική έκδοση του περιοδικού Condé Nast Traveler αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την MTC GROUP.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...