Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Εξοφλούνται τα χρέη του ΕΟΤ προς τα διεθνή ΜΜΕ

Την επικοινωνιακή αντεπίθεση του ελληνικού τουρισμού κυρίως μέσω ίντερνετ, την πλήρη αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΤ προς τα ξένα ΜΜΕ μέχρι το τέλος του 2010 και την άμεση δημοπράτηση του έργου για τη μετατροπή της ολυμπιακής εγκατάστασης του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ σε μητροπολιτικό συνεδριακό κέντρο για την Αθήνα προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.
Η νέα προσέγγιση της ηγεσίας του υπουργείου για την προβολή του ελληνικού τουρισμού προέβλεπε μεταξύ άλλων την αναδιοργάνωση του ΕΟΤ ώστε να γίνει το κύριο μέσο για την προώθηση-προβολή του τουρισμού σε όλο τον κόσμο.
Στόχος του υπουργείου είναι να φτάσει η Ελλάδα τις αντίστοιχες επιδόσεις της Ισπανίας στο ίντερνετ τα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια.
Ο υπουργός παρουσίασε τα 13 νέα σποτ στα οποία επισκέπτες απ΄όλο τον κόσμο μιλούν για την εμπειρία τους από τις διακοπές του στην Ελλάδα.
Τα φιλμ είναι γυρισμένα σε τρεις γλώσσες, Αγλλικά, Ρωσικά και Γερμανικά και αποτελούν την πρώτη ομάδα παρόμοιων φιλμ τα οποία θα αντικαθίστανται σε τακτά χρονικά διαστήματα .
Υπό το γενικό τίτλο 90 +2 εμπειρίες στην Ελλάδα θα δημιουργηθούν ανάλογα φιλμ σε πολλές διαφορετικές γλώσσες τα οποία θα επικεντρώνονται σε θεματικές ενότητες όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, οι διακοπές πολυτελείας σε προορισμούς με έμφαση στη θάλασσα και σε ταξίδια για οικογένειες.
Σύμφωνα με τον Π. Γερουλάνο μέχρι στιγμής έχει αποπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών του ΕΟΤ σε διεθνή ΜΜΕ, ενώ η συνολική αποπληρωμή τους συζητείται αυτή την περίοδο ανάμεσα σε εκπροσώπους των μέσων και της ηγεσίας του υπουργείου το οποίο στοχεύει να εξασφαλίσει ως αντάλλαγμα πρόσθετη θετική δημοσιότητα για την Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό είχε φτάσει στα 150 εκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβανομένων των οφειλών προς τα ελληνικά ΜΜΕ και διαφημιστικές εταιρείες .
Επειδή καταγράφτηκε υστέρηση της απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ για τον τουρισμό η ηγεσία του υπουργείου συνένωσε την αρμόδια ομάδα που ασχολούνταν με τα θέματα τουρισμού με την αντίστοιχη των θεμάτων πολιτισμού η οποία πέτυχε απορρόφηση κονδυλίων 105% προκειμένου να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία που απόκτησε τελευταία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...