Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Μιχελογιαννάκης: Να συνεχίσει το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης

"Είναι γνωστό σε όλους μας, ότι το μέλλον και η ανταγωνιστικότητα του τουρισμού εξαρτώνται από την ποιότητα των ανθρώπινων πόρων και ειδικότερα από την ποιότητα των στελεχών του. Είναι βέβαιο ότι η απαραίτητη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού κλάδου μπορεί να επιτευχθεί μέσω της καλύτερης εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού που ασχολείται με τον τουρισμό". 
 Αυτό τονίζει σε ερώτησή του στην Βουλή ο  Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Ηρακλείου και επισημαίνει:

"Στην Κρήτη, την ναυαρχίδα του τουρισμού  για την χώρα, το Τμήμα Τουριστικών  Επιχειρήσεων είναι το μοναδικό σε προπτυχιακό επίπεδο Ανώτατης Εκπαίδευσης και αποτελεί την κύρια πηγή στελεχιακού δυναμικού τόσο για τις επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού και του επισιτιστικού κλάδου όσο και για τις επιχειρήσεις του ταξιδιωτικού εμπορίου. Είναι λοιπόν παραπάνω από βέβαιο, ότι το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, έχει προσφέρει πολλά και μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα, μέσα από τις συνεχείς δράσεις βελτίωσης του επιπέδου των παρεχόμενων σπουδών που αναπτύσσει".
Ο κ. Μιχελογιαννάκης ζητά:
"Κυρία Υπουργέ,
Η αφαίρεση του  Τμήματος από το ΤΕΙ Κρήτης ενέχει άμεσους και μεσοπρόθεσμους κινδύνους  για την ανταγωνιστικότητα του  τουριστικού προϊόντος, την απαξίωση και την υποβάθμισή του, με αλυσιδωτές επιπτώσεις στη συνολική οικονομική δραστηριότητα του νησιού και  όχι μόνο.
Σας ζητώ να εξετάσετε το θέμα στην πραγματική του διάσταση και το τμήμα να συνεχίσει  απρόσκοπτα την επιτυχημένη λειτουργία του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...