Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Προτάσεις από τους επιχειρηματίες ενοικιαζόμενων δωματίων και τον Λευτέρη Αυγενάκη


Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού.

Προτάσεις επί του Νομοσχεδίου «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις» του Υπουργείου Τουρισμού, παραθέτει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, διαβιβάζοντας την επιστολή της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται στην παρέμβαση του Λ. Αυγενάκη, «στο άρθρο 1, 2 και 5 η Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε επισημαίνει ότι η δημιουργία νέων οργανωμένων υποδοχέων τουριστικών δραστηριοτήτων και σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων είναι αναγκαίο να εξεταστεί πολύπλευρα, ενώ στο άρθρο 7, τα τουριστικά καταλύματα του κλάδου που πληρούν τις προδιαγραφές της παραγράφου 1 Β του άρθρου 2 του ν. 2160/1993 του 337/2000 ΠΔ, του άρθρου 34 του ν. 3498/2006, και των άρθρων 149, 150, 151, 152 του ν. 4070/2012 να ενταχτούν στις επιχειρήσεις Ξενώνων Φιλοξενίας Νέων. Στο άρθρο 25 η Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε προτείνει να χορηγηθεί στις επιχειρήσεις όλης της περιφέρειας Ειδικό Σήμα Λειτουργίας κατηγορίας δύο (2) κλειδιών και αυτή η διαδικασία να έχει διάρκεια έξι μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου.»

Ακόμη, όπως επισημαίνεται, πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι το περιεχόμενο των διατάξεων του άρθρου 26 του νομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα τουριστικά καταλύματα όπως αυτά προβλέπονται από τον ν. 2160/1993 άρθρο 2 παράγ. 1α & 1β. ενώ στο άρθρο 32 πρέπει να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο η δυνατότητα μεταφοράς επιβατών- πελατών άνευ κομίστρου με mini bus 8 + 1 θέσεων, και για τους επιχειρηματίες του κλάδου ανά την επικράτεια με επιχειρήσεις δυναμικότητας άνω των 10 δωματίων.

Τέλος, η Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε προτείνει τη συμπλήρωση του Σχεδίου Νόμου με επιπλέον άρθρο για την απλούστευση της διαδικασίας χορήγησης Διακριτικού Τίτλου και τήρησης Μητρώου Διακριτικών Τίτλων των μη Κύριων Ξενοδοχειακών Καταλυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...