Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ο ΕΟΤ ρίχνει δίχτυα... για Ιταλούς τουρίστες

Ιταλοί travel bloggers θα ταξιδέψουν σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Προβολή της Θεσσαλονίκης ως προορισμού city break


της Άννης Καρολίδου / voria.gr

Ένα δυναμικό πρόγραμμα προβολής της Ελλάδας και, μάλιστα της άλλης Ελλάδας, έχει καταστρώσει το Γραφείο του ΕΟΤ στην Ιταλία, σε μία προσπάθεια να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο το αυξημένο τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας.

Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται από τη νέα προϊσταμένη του Γραφείου, Κυριακή Μπουλασίδου, που είναι αποφασισμένη να χτίσει πάνω στα φετινές θετικές προβλέψεις, που δίνουν αύξηση της τάξης του 20% μέχρι και 30%, στον αριθμό των Ιταλών που θα περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους  στην Ελλάδα.

Στόχος του Γραφείου Ιταλίας του ΕΟΤ, είναι να πλησιάσουν οι Ιταλοί και την άλλη Ελλάδα,  δηλαδή πέρα από τα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάννησα, που γνωρίζουν, αγαπούν και επισκέπτονται. Γι' αυτό και στο πυκνό πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, προβάλλονται μεταξύ άλλων ελληνικών προορισμών, η Θεσσαλονίκη σαν city break προορισμός, όπως και η Χαλκιδική.

Το πρόγραμμα επιχειρεί να περάσει τα μηνύματά του στην ιταλική κοινή γνώμη, μέσω τηλεόρασης αλλά και από τα διαδραστικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ παράλληλα στήνεται ένα μοντέρνο site, το www.visitgreece.it και ήδη έχει ανοίξει σελίδα με νέα και φωτογραφίες από την Ελλάδα, στο facebook.

Σε όλο αυτό το πυκνό πλάνο, περιλαμβάνονται δράσεις για τον εναλλακτικό, θεματικό τουρισμό, εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους tour operators, προβολή της Ελλάδας σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, όπως νέοι και μαθητές.

Διοργάνωση blog trips στην Ελλάδα
- Στις 27 Αυγούστου δύο travel bloggers θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, για να τις παρουσιάσουν στους αναγνώστες του blog ταξιδίων τους, blogdiviaggi.com, που σημειωτέον είναι το 6ο με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιταλική αγορά.
- Στις 24 Αυγούστου δύο travel bloggers θα ταξιδέψουν στην Αθήνα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, για να περιγράψουν το ταξίδι τους στα blog τους vologratis.org και romantictour.it
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι travel bloggers θα γράφουν καθημερινά (8 – 10 φορές την ημέρα) ημερολόγιο με τα μέρη που θα επισκέπτονται και τις δραστηριότητές τους, θα αναρτούν τις περιγραφές τους και φωτογραφίες στο facebook, στο instagram και σε άλλα social media. Κατά την επιστροφή τους, οι bloggers θα αναρτήσουν φωτογραφίες στο flickr και θα διηγηθούν με λεπτομέρειες το ταξίδι τους στην Ελλάδα μέσα από πληθώρα posts στα ανωτέρω αναφερόμενα blogs.
- Διοργάνωση ταξιδιού, ενός δημοσιογράφου του τουριστικού περιοδικού 'TOURING',στη Θεσσαλονίκη, στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ο δημοσιογράφος θα μείνει δύο ημέρες στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα περιηγηθεί στους  Δρόμους του Κρασιού και σε επισκέψιμα οινοποιεία.
· Διοργάνωση ταξιδιού στην Ελλάδα της τηλεοπτικής παραγωγής Jump On Board in Grecia που θα προβληθεί στο Nautical Channel, το οποίο μεταδίδεται σε 37 χώρες σε όλο τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένων των HΠΑ), στο ιταλικό δορυφορικό κανάλι SKY Channel 430 Yacht & Sail και στο ιταλικό κανάλι Aqua Italia.
- Στις 5 Σεπτεμβρίου το συνεργείο της τηλεοπτικής παραγωγής Jump On Board in Grecia θα πραγματοποιήσει ταξίδι, με σκοπό την κινηματογράφηση των νησιών της Ρόδου και της Κω.
Το Γραφείο του ΕΟΤ στην Ιταλία οργάνωσε στις αρχές Ιουνίου, για το εν λόγω συνεργείο, ταξίδι στην Αθήνα και στα νησιά των Σποράδων.
Και τα δύο τηλεοπτικά προγράμματα θα μεταδοθούν κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα σε έξι επεισόδια έκαστο διάρκειας 30 λεπτών.
-Διοργάνωση ταξιδιού στην Πελοπόννησο και τις Σποράδες της παραγωγής της τηλεοπτικής εκπομπής Alle Falde del Kilimangiaro, στα μέσα του Σεπτεμβρίου για δύο εβδομάδες γυρισμάτων. Το τηλεπτικό πρόγραμμα Alle Falde del Kilimangiaro μεταδίδεται στο κανάλι RAI 3 και συγκαταλέγεται στα δημοφιλέστερα προγράμματα ταξιδίων στην Ιταλία.
-Διοργάνωση workshop για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ως προορισμούς city break. Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στο Μιλάνο στις 25 Σεπτεμβρίου και θα παρευρεθούν tour operators, τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι και υπεύθυνοι των σχολείων της πόλης και της περιφέρειας του Μιλάνου για τις σχολικές εκδρομές. Το workshop θα επαναληφθεί στη Ρώμη στα μέσα Νοεμβρίου.
-Συμμετοχή του Γραφείου Ιταλίας στα θεματικά (για εναλλακτικές μορφές τουρισμού) roadshows, που θα λάβουν χώρα στο Μπάρι στις 2 Οκτωβρίου και στη Ρώμη στις 14 Νοεμβρίου 2013. Το πρώτο θα αφορά στους γάμους και τα γαμήλια ταξίδια και το δεύτερο θα απευθύνεται στους εκπροσώπους των επαγγελματικών ενώσεων.
-Κατά την επίσκεψή των στελεχών του Γραφείου στο Μπάρι και τη Ρώμη, θα προγραμματιστούν επισκέψεις στους tour operators και συναντήσεις με τους δημοσιογράφους.
- Διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους Ιταλούς tour operators.
Nα σημειωθεί ότι από τα μέσα Απριλίου, δημιουργήθηκε μία σελίδα στο facebook για την Ελλάδα (Visit Greece Ente Nazionale Ellenico per il Turismo). Στη σελίδα, οι Ιταλοί και, όχι μόνο,  «φίλοι» μας μπορούν να βλέπουν τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, αλλά και να διαβάζουν ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...