Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Νέα απεργία σε ξενοδοχείο στο Φαληράκι

Με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων πραγματοποιείται 48ωρη απεργία που προκήρυξε το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου σε ξενοδοχειακή μονάδα του Φαληρακίου. Κύριο αίτημα της απεργίας είναι η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, «από χθες το πρωί στο χώρο του Ξενοδοχείου βρίσκεται αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Θανάση Σταμούλη. Κοντά στους εργαζόμενους βρέθηκε και ο Πρόεδρος του ΕΚΡ, Σάββας Χατζησάββας.

Ύστερα από παρέμβαση του Σωματείου και του Ε.Κ.Ρ. επισκέφθηκε την επιχείρηση ο Διευθυντής του Σ.ΕΠ.Ε. Ρόδου, ο οποίος πραγματοποίησε τους απαραίτητους ελέγχους διαπιστώνοντας το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου ήταν απλήρωτοι.

Ήδη η επιχείρηση μετά από την πίεση που δέχθηκε, κατέβαλε τους μισθούς μέχρι και τον Μάιο. Ο αγώνας των εργαζομένων στο ξενοδοχείο θα συνεχιστεί, μέχρι να εξοφληθούν όλα τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο τους, γιατί μόνο με ενότητα και αγώνα μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους».

ΠΑΜΕ

Για την ίδια απεργία δελτίο τύπου εξέδωσε και το ΠΑΜΕ στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Cyprotel (πρώην Luca) στο Φαληράκι απεργούν από τις 7.00 χθες το πρωί με αίτημα να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους.

Στον χώρο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στελέχη του ΠΑΜΕ, ενώ μετά από αίτημα των εργαζομένων το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Η εργοδοσία δοκίμασε με διάφορους τρόπους πότε με το μαστίγιο και πότε με το καρότο να επιβάλει στους εργαζόμενους να μπουν για δουλειά, όμως η αποφασιστική τους στάση ακύρωσε τους σχεδιασμούς της.

Να σημειωθεί ότι και στο ξενοδοχείο αυτό οι καμαριέρες καθαρίζουν καθημερινά 25 δωμάτια η καθεμιά, ένα ακόμη παράδειγμα των «μεμονωμένων» περιπτώσεων του τουριστικού θαύματος με το οποίο αφεντικά και κυβέρνηση ισχυρίζονται ότι θα βγούμε από την κρίση.

Το παράδειγμα των εργαζομένων που τόπο τον τόπο δουλειάς σπάνε την τρομοκρατία πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου».

Πηγή: εφημερίδα Πρόοδος Δωδεκανήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...