Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Υπερψηφίσθηκε επί των άρθρων το νομοσχέδιο για ΕΟΤ και τουριστικές επενδύσεις

Η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλλογιάννη κατά την ομιλία της στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου «Απλοποίηση διαδικασιών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, αναδιάρθρωσης του ΕΟΤ και άλλες διατάξεις»

Στο νομοσχέδιο εντάχθηκε και η επίμαχη τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ!


Τις ονομαστικές ψηφοφορίες είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ρυθμίσεις για τους Οργανωμένους Υποδοχείς Τουριστικών Δραστηριοτήτων (άρθρα 1 και 5), τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα (άρθρο 2), την χωροθέτηση των τουριστικών λιμένων (άρθρο 10), την μεταφορά της διαδικασίας προώθησης και αδειοδότησης των τουριστικών επενδύσεων από τον ΕΟΤ στο υπουργείο Τουρισμού (άρθρο 14), την παροχή υπηρεσιών «μίας στάσης» από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (άρθρο 21), τη χορήγηση ειδικού σήματος λειτουργίας σε επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων «δύο κλειδιών» (άρθρο 25), τη λειτουργική ενοποίηση των τουριστικών καταλυμάτων (κίνητρα για τη δημιουργία συστάδων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων - άρθρο 26) και τον προσδιορισμό ανταλλάγματος για την απλή χρήση αιγιαλού και παραλίας σε όμορα τουριστικά καταλύματα (άρθρο 28).

Επίσης, για τη νομιμοποίηση εγκαταστάσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αρχαία Ολυμπία που είχαν οικοδομηθεί χωρίς οικοδομική άδεια (άρθρο 33), τη δυνατότητα τοποθέτησης προσωρινών λυόμενων κατασκευών και εγκαταστάσεων στον περιβάλλοντα χώρο ολυμπιακών συγκροτημάτων για την εξυπηρέτηση έκτακτων και πρόσκαιρων εκδηλώσεων (άρθρο 35) και τη ματαίωση της δημιουργίας ανώνυμης εταιρείας «Marketing Greece», που επρόκειτο να συσταθεί με βάση περυσινό νομοσχέδιο, για την προώθηση του τουρισμού με μετόχους το ελληνικό Δημόσιο και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (άρθρο 40).

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν το σύνολο των άρθρων, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα καταψήφισαν.

Η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε τρία άρθρα (21, 33 και 40), ενώ οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μ. Μπόλαρης και Γ. Κουράκος δήλωσαν «παρών».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...