Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Κυρώσεις στη Ρωσία - «έμφραγμα» στην Ελλάδα

Ανάσα το πορτοφόλι των τουριστών για την ελληνική οικονομία

Ο τουρισμός στο επίκεντρο


Οι επιπτώσεις των κυρώσεων, εάν αυτές ληφθούν τελικά, θα γίνουν ιδιαίτερα αισθητές στον τομέα του τουρισμού στη χώρα μας, που έπαιρνε σημαντικές ανάσες από μεγάλο αριθμό Ρώσων τουριστών τα τελευταία χρόνια. Η προεδρεύουσα στη Ε.Ε. Ελλάδα, μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις. 


Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναστέλλει τις διαπραγματεύσεις της για ένα καθεστώς ταξιδίων απαλλαγμένων από την υποχρέωση θεωρήσεων διαβατηρίων και για την ευρύτερη συνεργασία με τη Ρωσία, ενώ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να παγώσει πόρους και να επιβάλει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, εάν η Μόσχα δεν μεταβάλει τη στάση της έναντι των ουκρανικών αρχών, είπε ο Χέρμαν Φαν Ρομπάι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η Ρωσία πρέπει να αρχίσει άμεσες διαπραγματεύσεις με τις ουκρανικές αρχές μέσα στις «επόμενες λίγες ημέρες», αν θέλει να αποφύγει την επιβολή των κυρώσεων αυτών, πρόσθεσε ο Ρομπάι. Οι διαπραγματεύσεις αυτές θα χρειαστεί να έχουν αποτέλεσμα μέσα σε ένα «περιορισμένο χρονοδιάγραμμα», πρόσθεσε, ή σε διαφορετική περίπτωση η ΕΕ θα εξετάσει τη λήψη μέτρων όπως η επιβολή ταξιδιωτικών απαγορεύσεων, το πάγωμα πόρων και η ακύρωση της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Ρωσίας.

Οι ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων προειδοποίησαν επίσης τη Ρωσία ότι εάν αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην Ουκρανία περαιτέρω, θα υπάρξουν «μεγάλες συνέπειες» στις διμερείς σχέσεις περιλαμβανομένης της οικονομικής σφαίρας, είπε ο Ρομπάι. Ακόμα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είπε πως η ΕΕ πρόκειται να υπογράψει μια συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία πριν διεξαχθούν εκλογές στη χώρα αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...