Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα κάλεσε τους Γερμανούς η Ολγα Κεφαλογιάννη

«Γερμανοί, κάντε διακοπές στην Ελλάδα», ήταν το μήνυμα που έστειλε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, με συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.


Με αφορμή τη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού του Βερολίνου που ξεκινάει σήμερα, η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε στη γερμανική εφημερίδα, ότι οι γερμανοί τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι Γερμανοί αποτέλεσαν το μεγαλύτερο μέρος των αφίξεων του προηγούμενου χρόνου (του συνολικού αριθμού τουριστών), ενώ αναμένεται να είναι και φέτος η πολυπληθέστερη δεξαμενή για τον ελληνικό τουρισμό.

«Το 2013 ήταν μια καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και το 2014 θα είναι ακόμη καλύτερο, όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα κρατήσεις», είπε η υπουργός Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα μέσω της συμμετοχής της στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου (ΙΤΒ), «θέλει να δείξει πως έχει να προσφέρει αρκετά περισσότερα από τα γνωστά καλοκαίρι, ήλιος και θάλασσα».

Αναφερόμενη στη καινούρια διαφημιστική εκστρατεία με τίτλο «Η άγνωστη Ελλάδα» (Secret Greece), με την οποία επιχειρείται να γίνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό η άγνωστη πλευρά της Ελλάδας, η υπουργός είπε ότι «στόχος είναι οι αφίξεις τουριστών να μην σταματούν στην υψηλή τουριστική περίοδο, αλλά να συνεχίζονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Απαντώντας σε ερώτημα τι μπορεί να κάνει κάποιος το Μάρτιο στην Ελλάδα, η υπουργός πρότεινε μια επίσκεψη στην Αθήνα. Στην παρατήρηση ότι η Αθήνα δεν ανήκει στην «άγνωστη Ελλάδα», η κυρία Κεφαλογιάννη είπε: «Θέλουμε να τονίσουμε τη μοναδικότητα της πόλης. Είναι λίγο παραμελημένη, ενώ αντίθετα είναι μια πόλη που δονείται, με ζωντανές γειτονιές που μπορούν να προσφέρουν πολιτισμό σε κάθε γωνιά. Η Αθήνα δεν έχει μόνο τις κλασσικές της αρχαιότητες. Από εκεί μπορεί κανείς να πάει στα γειτονικά νησιά που δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, στην Αίγινα, την Ύδρα και τις Σπέτσες και τα οποία βρίσκονται σε απόσταση μιάμισης ώρας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι «ο τουρισμός είναι σημαντικό μέγεθος για την ελληνική οικονομία», προσθέτοντας πως ο κλάδος του τουρισμού «έφερε την πρώτη καλή είδηση» μετά από πολύ καιρό στην ελληνική κυβέρνηση. «Το 15% της οικονομίας μας εξαρτάται από τον κλάδο του τουρισμού. Οι διακοπές στη χώρα μας είναι η πιο αποτελεσματική μορφή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», είπε η υπουργός Τουρισμού.​ 
 
Τα Νέα
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...