Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

"Boυλιάζει" η Ρόδος

Σημαντικά αυξημένη ήταν η τουριστική κίνηση στη Ρόδο, τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αεροδρομίου του νησιού, ενώ ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι ότι, για πρώτη φορά, την πρωτιά στις αφίξεις πήραν οι τουρίστες από τη Ρωσία, εκτοπίζοντας τους Άγγλους και τους Γερμανούς που κατείχαν τις πρώτες θέσεις εδώ και δεκαετίες.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, ο μήνας που πέρασε εξελίχθηκε αρκετά καλά, δημιουργώντας αισιόδοξο κλίμα για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου «Διαγόρας», τον Ιούνιο, έφθασαν με πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο συνολικά 321.795 άτομα, ενώ τον ίδιο μήνα πέρυσι ο αριθμός των επιβατών ανήλθε σε 271.718 άτομα. Σημειώθηκε δηλαδή αύξηση 18,43%, αφού τον φετινό Ιούνιο επισκέφθηκαν το νησί 50.000 άτομα περισσότερα.

Από την ανάλυση των στοιχείων, προκύπτει ότι η πλειονότητα των αγορών κατέγραψε αύξηση τον μήνα που πέρασε -εκτός από τη φινλανδική και σε κάποιες αγορές πρώην ανατολικών χωρών- ενώ η μεγάλη ανατροπή αφορά την αγορά της Ρωσίας που σημείωσε αύξηση 67% και πέρασε στην πρώτη θέση των αφίξεων. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι, όμως και το γεγονός ότι η ιταλική αγορά φαίνεται να ανακάμπτει και μάλιστα, τον Ιούνιο σημείωσε αύξηση 13,6%.

Με βάση τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων του νησιού, η «σεζόν» θα εξελιχθεί στα ίδια καλά επίπεδα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και αναμένεται ότι θα είναι η καλύτερη σεζόν στην ιστορία του ροδιακού τουρισμού.

Παρά την αδιαμφισβήτητη αύξηση αφίξεων, η κίνηση στην αγορά του νησιού δεν είναι η αναμενόμενη και κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, γεγονός που επιτείνει τα προβλήματα των επιχειρήσεων της Ρόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...