Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Οι κινέζοι στρέφουν το βλέμμα στην Ευρώπη, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη

Cui Hang/ Tour Operator, Χρυσόστομος Κωστής/ Διευθυντής Γραφείου ΕΟΤ
Κίνας, Νίκος Κ. Σαπουντζής Γενικός Διευθυντής ΟΤΘ
Αύξηση σημείωσε ο κινεζικός τουρισμός με προορισμό την Ευρώπη το 2011 ενώ ειδικότερα για την Ελλάδα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά η αύξηση άγγιξε το 108,38%. Η Θεσσαλονίκη διεκδίκησε δυναμικά μέρος της τουριστικής αγοράς της Κίνας, με τη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΒΙΤΕ 2012 ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου στο Πεκίνο. Την πόλη εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος του Ο.Τ.Θ. και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής του Ο.Τ.Θ. Νίκος Σαπουντζής.

Ιδιαίτερα ελκυστική είναι η ασιατική αγορά για την Ελλάδα, αφού 70.000.000 τουρίστες από την Κίνα κάθε χρόνο ταξιδεύουν προς το εξωτερικό, ενώ από αυτούς τα 30.000.000 επιλέγουν την Ευρώπη για τις διακοπές τους. Η αγάπη των κινέζων για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό συμβάλλει στην τελική τους απόφαση.

40 και πλέον από τους μεγαλύτερους tour operators της Κίνας συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους του ΟΤΘ στο Πεκίνο, όπου συνέλεξαν λεπτομερείς πληροφορίες για τη Θεσσαλονίκη και επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για συνδυαστικά πακέτα διάρκειας 10 ημερών.

Όλο και περισσότεροι τουρίστες από την Κίνα επιλέγουν για τις διακοπές τους ανεξερεύνητους προορισμούς με μακραίωνη ιστορία και πολιτισμό καθώς και όμορφα φυσικά τοπία. Προτιμούν πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και ξοδεύουν πολλά χρήματα σε ακριβά κοσμήματα, εδέσματα, δημιουργίες υψηλής ραπτικής, ενώ δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κρασί. Τα τυχερά παιχνίδια είναι ακόμη μία ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για τους κινέζους τουρίστες. Η εγγύτητα της Θεσσαλονίκης με τον Όλυμπο, τη Βεργίνα, τα Μετέωρα, τους Φιλίππους, το Δίον, οι γνωστές φίρμες ένδυσης και υπόδησης στο κέντρο της πόλης, το καζίνο, την καθιστά ιδανικό προορισμό. Οι Δρόμοι του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας λειτουργεί επιπρόσθετα ως κίνητρο για τη ραγδαία αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά της Κίνας.

Το Πεκίνο συνδέεται με τη Θεσσαλονίκη είτε μέσω της Κωνσταντινούπολης με καθημερινές πτήσεις της Turkish Airlines, είτε μέσω Ζυρίχης ή Φρανκφούρτης.

Οι συναντήσεις των εκπροσώπων του Οργανισμού με μεγάλους tour operators και τοπικούς τουριστικούς οργανισμούς στην Κίνα έφεραν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα με τη δημιουργία τουριστικών πακέτων για την Ελλάδα και έναρξη του tour από τη Θεσσαλονίκη.

Για να γίνει γνωστότερος ο προορισμός προγραμματίζεται από τον ΟΤΘ η διοργάνωση του πρώτου ταξιδιού εξοικείωσης με δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες από την Κίνα μεταξύ των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου του 2012 με την αρωγή της Turkish Airlines.

Επόμενος προορισμός του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης βάσει του στρατηγικού σχεδίου marketing της πόλης για το 2012, είναι η συμμετοχή του στην Διεθνή Έκθεση JATA Congress & World Travel Fair στο Τόκιο από τις 20 έως τις 23 Σεπτέμβριου με στόχο τη μεγάλη αγορά της Ιαπωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...