Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Η κρίση κάνει την Ελλάδα, τον φθηνότερο τουριστικό προορισμό στην Μεσόγειο

Αρνητικό μήνυμα εκπέμπει ο εγχώριος τουρισμός. Τα τουριστικά θέρετρα βλέπουν τη δημοτικότητά τους να κατρακυλά ενόψει κρίσης και σε μια προσπάθεια να σώσουν τις επιχειρήσεις τους, οι επιχειρηματίες ρίχνουν τις τιμές και «λανσάρουν» δελεαστικές προσφορές γεγονός που καθιστά τη χώρα μας τον πιο φθηνό τουριστικό προορισμό σ' ολόκληρη τη Μεσόγειο για το φετινό καλοκαίρι.

Όπως δημοσιεύει η κυριακάτικη Real News, οι επιχειρηματίες του τουρισμού, φέτος βλέποντας την ρευστή κατάσταση του πολιτικού σκηνικού να απειλεί επικίνδυνα τη ζωτικότητα των επιχειρήσεων τους και αφουγκραζόμενοι την οικονομική κατάσταση, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε απίστευτα χαμηλές τιμές που όπως λένε οι ίδιοι δεν πάνε πιο κάτω.

«Η Ελλάδα διαθέτει με διαφορά τα φθηνότερα πακέτα σε όλη τη Μεσόγειο» αναφέρει ο Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα διαθέτει πιο χαμηλές τιμές τόσο για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής όσο και για τα πακέτα προσφορών. \

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πεντάστερου ξενοδοχείου στη Ρόδο που χρεώνει διαμονή μιας εβδομάδας μαζί με μεταφορά και πλήρη διατροφή μόλις 400 ευρώ. Αλλά και σε ότι αφορά τις αλυσίδες ξενοδοχείων πολλών αστέρων και εκεί η Ελλάδα κάνει τη διαφορά με άκρως δελεαστικές τιμές.

Παρ' όλη την προσπάθεια όμως από την πλευρά των επιχειρηματιών τα αποτελέσματα δεν φαίνεται να είναι ενθαρρυντικά καθώς μεγάλα πρακτορεία εισαγόμενου τουρισμού απειλώντας με ακυρώσεις των ήδη προκρατημένων δωματίων, πιέζουν για περαιτέρω μειώσεις στις τιμές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...