Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Η Κρήτη στα μεγαλύτερα περιοδικά της Γαλλίας

Στα μεγαλύτερα περιοδικά της Γαλλίας θα ταξιδέψει η Κρήτη. Δημοσιογράφοι από το Παρίσι φιλοξενούνται στον Άγιο Νικόλαο στο πλαίσιο της προβολής... του νησιού στη Γαλλία. Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν σήμερα στη Σπιναλόγκα και την Ελούντα.

Τα περιοδικά στα οποία αρθρογραφούν οι δημοσιογράφοι είναι ευρείας κυκλοφορίας με έδρα το Παρίσι και αφορούν τα έντυπα: Groupe Marie Claire, Guide Michelin, Hotel et Lodge, Culte(s), Home Magazine/Interiors και Homme De Luxe.

Οι δημοσιογράφοι επισκέπτονται για πρώτη φορά την Κρήτη και διαμένουν στο ξενοδοχείο Εlounda peninsula ALL SUITE.

Το πρωί περιηγήθηκαν στη Σπιναλόγκα και παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την ιστορία του νησιού. Παράλληλα επισκέφτηκαν την έκθεση του Κώστα Τσόκλη «εσύ ο τελευταίος λεπρός» και έμειναν εντυπωσιασμένοι , όπως είπαν, από την πρωτοτυπία και την εφευρετικότητα των έργων του καλλιτέχνη. Το απόγευμα σύμφωνα με το πρόγραμμα τους θα επισκεφτούν τον Άγιο Νικόλαο.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ιστορία και ο πολιτισμός της Κρήτης, για τις φυσικές ομορφιές του νησιού, για τις παραδόσεις και για την Κρητική διατροφή που είναι πλέον διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Σημαντικά υπήρξαν τα σχόλια των Γάλλων δημοσιογράφων σχετικά με τον Τουρισμό στην Ελλάδα και τα οποία ήταν εντυπωσιακά θετικά!

Η πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, δήλωσαν, δεν έχει επηρεάσει σε καμία περίπτωση τους Γάλλους πολίτες ως προς το να επιλέξουν να περάσουν τις διακοπές τους στην χώρα σας. Επεσήμαναν ακόμα ότι δεν έχουν υπάρξει στον Γαλλικό Τύπο αρνητικά σχόλια σχετικά με τον Τουρισμό και τόνισαν ότι η Ελλάδα είναι ένας ήσυχος, ασφαλής και πολύ αγαπητός προορισμός για τις διακοπές τους. Άλλωστε εξέφρασαν την ανάγκη να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό για να εξερευνήσουν την περιοχή μας και την Κρήτη.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη προσφέρθηκαν στους δημοσιογράφους αναμνηστικά δώρα και έντυπο πληροφοριακό υλικό με το DVD της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...