Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Bild: «Oι Έλληνες μας συμπεριφέρονται άψογα»


Με ορατά τα σημάδια της κρίσης, αλλά χωρίς τα αντιγερμανικά συναισθήματα που φοβούνταν, βρίσκουν την Ελλάδα οι Γερμανοί τουρίστες που την επέλεξαν φέτος για τις διακοπές τους, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild».
Η εφημερίδα, με αφετηρία την δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Ντιρκ Νίμπελ, ο οποίος επισήμανε χθες τον κίνδυνο η Ελλάδα να οδηγηθεί σε «καθεστώς αναπτυσσόμενης χώρας», επιθυμούσε, όπως περιγράφεται στο δημοσίευμα, να διαπιστώσει εάν αυτή η κατάσταση γίνεται αισθητή και από τους επισκέπτες της χώρας.
«Η εικόνα της Αθήνας μας σόκαρε. Είναι λυπηρό που κλείνουν τα καταστήματα, κανείς δεν έχει πια διάθεση να ψωνίσει. Πιστεύουμε ότι οι Έλληνες θα επιστρέψουν στη δραχμή», δηλώνει ένα ζευγάρι που επισκέφθηκε την Ελλάδα με την 13χρονη κόρη του.
«Πριν από τις διακοπές μας στην Κρήτη ανησυχούσαμε, αλλά οι Έλληνες είναι "σούπερ" ευγενικοί μαζί μας. Σχεδόν πιο ευγενικοί από ό,τι είναι μεταξύ τους. Δεν υπήρχε ίχνος εχθρότητας προς τους Γερμανούς», λένε δύο 15χρονες μαθήτριες.
«Επισκεπτόμαστε την Κρήτη εδώ και χρόνια, αλλά μετά την κρίση έχουν αλλάξει πολλά», δηλώνουν ένας δικηγόρος και η τραπεζική υπάλληλος σύζυγός του και επισημαίνουν: «Τα μαγαζιά είναι κλειστά και στις ταβέρνες υπάρχει λίγος κόσμος. Αυτό μας θλίβει, αλλά θα ξανάρθουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...