Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Επιστολή εργαζομένων στο ΟΤΕΚ στην υπουργό Τουρισμού

Επιστολή στην υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη έστειλε η ομοσπονδία εργαζομένων στο ΟΤΕΚ, με θέμα την κατάργηση και ενσωμάτωση του οργανισμού στο Υπουργείο Τουρισμού.

Η επιστοολή αναλυτικά:

"Με έκπληξη και δυσαρέσκεια πληροφορηθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πως ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης καταργείται και ενσωματώνεται στο Υπουργείο Τουρισμού.
Αντιλαμβανόμαστε την πίεση που ασκείται για εξοικονόμηση πόρων σε αυτή την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, όμως καταργείτε έναν
ιστορικό οργανισμό με μεγάλη προσφορά στην τουριστική εκπαίδευση την ώρα μάλιστα που είναι επιτακτική η ανάγκη για δράσεις στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση με επένδυση στον τουρισμό και στην εκπαίδευση εξειδικευμένων και άριστα καταρτισμένων στελεχών, προκειμένου να στηριχθεί ουσιαστικά αυτός ο τόσος ζωτικός για την οικονομία της χώρας μας κλάδος. Οι συνέπειες αυτής της απόφασης φοβόμαστε ότι είναι απρόβλεπτες και  αρνητικές.

Οι 220 περίπου μόνιμοι και αορίστου χρόνου εργαζόμενοι (Διοικητικοί και Εκπαιδευ-τικοί), οι 250 συμβασιούχοι εργαζόμενοι που απέμειναν μετά τις περικοπές των 2 τελευταίων ετών και οι 2.000 σπουδαστές μας και οι οικογένειές τους ανησυχούν για αυτή την αιφνιδιαστική εξέλιξη.
 
«Η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης σε ολόκληρο το φάσμα της, η οποία περιλαμβάνει και ριζικό επανασχεδιασμό του ΟΤΕΚ», όπως δηλώσατε στην Βουλή, έρχεται σε αντίθεση με την κατάργηση του Οργανισμού.
Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική της διάλυσης του Οργανισμού ο οποίος προσφέρει μόνο κοινωνικό έργο. Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές σε προηγούμενες επιστολές μας, την ανάγκη μεταβολής του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις Σχολές μας έτσι ώστε να υπάρχει πραγματική αναβάθμιση τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στη διοικητική πρακτική του οργανισμού. Έχουμε καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις για την διαχείριση της κρίσης με μέτρα αποτελεσματικότερης άσκησης διοίκησης και εξοικονόμησης πόρων, με μοναδικό σκοπό να δοθούν οι αναγκαίες λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τον Οργανισμό έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει όπως πρέπει και να μην ολοκληρωθεί το έργο της απαξίωσης του, που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό προκειμένου να χαθεί η περιουσία του και να δοθεί ο απαραίτητος «χώρος» στην ιδιωτική τουριστική εκπαίδευση.

Η εξέλιξη που δρομολογείτε πρέπει να βοηθήσει τις Σχολές να στελεχωθούν σε όλες τις βαθμίδες εκπαιδευτικού προσωπικού και να διεκδικήσουν την αναβάθμιση τους σε ισότιμες Σχολές στους κόλπους της τριτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και  μετα -δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα και με το εθνικό πλαίσιο προσόντων. Είχαμε την ελπίδα ότι στο επόμενο διάστημα με τη δική σας βοήθεια, θα δινόταν επιτέλους ένα τέλος στις λανθασμένες πολιτικές που έχουν καθηλώσει όλες τις εκπαιδευτικές δομές του Οργανισμού (Α.Σ.Τ.Ε., ΕΠΑ.Σ., ΙΕΚ, Σχολή Ξεναγών, Τμήματα Μετεκπαίδευσης) σε δραματική κατάσταση υπολειτουργίας με ότι συνεπάγεται αυτό.

Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για την προσωπική σας παρουσία στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31/07/2012 στο Υπουργείο Τουρισμού, για να σας εκθέσουμε και από κοντά τα θέματα που μας απασχολούν, να σας καταθέσουμε τις επιστημονικά τεκμηριωμένεςπροτάσεις- λύσεις στα ζωτικής σημασίας προβλήματα μας, ώστε να αποκτήσετε κι εσείς μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί εδώ και χρόνια στις Σχολές μας.

Πιστεύουμε, πως με πολιτική ανοικτών θυρών θα μπορέσουμε να σχεδιάσουμε μαζί την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και τον ριζικό επανασχεδιασμό του ΟΤΕΚ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...