Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Ποιοί έφαγαν εκατομμύρια από το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα βρεί ο Εισαγγελέας

Στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών διαβιβάστηκε με εντολή του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, η τελική έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με τα αποτελέσματα των ελέγχων για την περίοδο 2006-2009 που διενήργησε στον ΕΟΤ.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν προκειμένου να εντοπισθούν και να επιμερισθούν οι ευθύνες των διοικητικών οργάνων που συμμετείχαν στην υλοποίηση του προγράμματος "Τουρισμός για Όλους".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η Εισαγγελία θα διερευνήσει "την ποινική αξιολόγηση των μη σύννομων πράξεων και παραλείψεων που εντοπίσθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισμό στους υπόλογους των ποσών που ζημιώθηκε ο οργανισμός, καθώς και στον Πρόεδρο του ΕΟΤ, προκειμένου ως πειθαρχικός Προϊστάμενος, να προβεί στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος εννέα στελεχών και υπαλλήλων του ΕΟΤ για τα αποδιδόμενα σε έκαστο εξ αυτών πειθαρχικά αδικήματα".

Με βάση τα στοιχεία και την ανακοίνωση του υπουργείου "υπολογίζεται ότι η οικονομική επιβάρυνση, που συνεπαγόταν η έκδοση των επιπλέον δελτίων για τα Προγράμματα 2006, 2007-2008 και 2008-2009, ανερχόταν στο ύψος των περίπου 5,5 εκατ. ευρώ. Οι δε ανειλημμένες εξ αυτών υποχρεώσεις του οργανισμού, βάσει των εγκριτικών αποφάσεων για τα Προγράμματα της τελευταίας τριετίας υπολογίσθηκαν στο ύψος των 17.000.000 ευρώ".

Στο πόρισμα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι "ο αριθμός των προσώπων υπέρ των οποίων εκδόθηκαν δελτία, ξεπέρασε τα 22.900 έναντι των 2.000, που προέβλεπαν οι αποφάσεις, γεγονός που συνεπαγόταν δυνητικά μια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση του οργανισμού, που υπολογίζεται κατά το μέγιστο στο ύψος του 1.755.600 ευρώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...