Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Αισιοδοξία για αύξηση των αφίξεων από την Αγγλία κατά 2% το 2011

ΑΝΟΔΟ 2% θα σημειώσει το τουριστικό ρεύμα από την Αγγλία προς την Ελλάδα το 2011 σε σχέση με το 2010, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μεγάλων τουριστικών πρακτόρων του εξωτερικού, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει πλέον και η Αγγλία. Στη χθεσινή συνέντευξη Tύπου στο Mουσείο Ακρόπολης, ο υφυπουργός τουρισμού Γ. Νικητιάδης, κάνοντας τον απολογισμό της παρουσίας της Ελλάδας στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου World Travel Market, εξέφρασε αισιοδοξία για την αύξηση των αφίξεων.

Oσον αφορά τις συναντήσεις της ελληνικής τουριστικής ηγεσίας στο Λονδίνο, ο κ. Νικητιάδης στάθηκε στις κατ'Α ιδίαν επαφές που είχε με τους επικεφαλής των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, Rynair, Easy Jet, Monarch, στις οποίες εκφράστηκε για μια ακόμη φορά η πρόθεση να αυξήσουν τις πτήσεις τους προς την Ελλάδα.
Στο σημείο αυτό, ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε ότι δεν αποκλείεται συνεργασία με τους tour operators, αφού η ελληνική πλευρά δεν θα λειτουργήσει μονομερώς προς την κατεύθυνση «των μικρών ή των μεγάλων» τουριστικών πρακτόρων. Ακόμα, απαντώντας σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι οι πελάτες των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους είναι χαμηλής οικονομικής στάθμης, επεσήμανε ότι αυτό δεν αποδεικνύεται από καμία μελέτη.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της προσέλκυσης των χαμηλών κόστους αεροπορικών εταιριών το υπουργείο αναμένεται να υλοποιήσει μελέτη για το λεγόμενο σπατόσημο, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο ωφέλιμο θα ήταν για τον ελληνικό τουρισμό να καταργηθεί ή να μειωθεί το σπατόσημο.
Στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης ο κ. Νικητιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη διάκριση του Mουσείου Ακρόπολης από την Eνωση Δημοσιογράφων Τουριστικών Συντακτών Μεγάλης Βρετανίας, που μπορεί να σημάνει την απαρχή για νέο κύκλο συζητήσεων για την επιστροφή των Mαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
Ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε και στις εργασίες της Συνόδου των Υπουργών Τουρισμού των κρατών-μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου, που φιλοξένησε χθες η ελληνική προεδρία. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η συνεργασία των χωρών-μελών σε επίπεδο πολιτισμού, αλλά και σε επίπεδο διευκόλυνσης της χορήγησης βίζα στις χώρες μέλη του ΟΣΕΠ.
Σχολιάζοντας, τέλος, τις αλλαγές που προβλέπει το σχέδιο Καλλικράτης, ο κ. Νικητιάδης σημείωσε ότι το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στις περιφέρειες και τους δήμους θα έχει θετικό αντίκτυπο στο ελληνικό τουριστικό προϊόν.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...