Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Π. Γερουλάνος: Ο τουρισμός θα ηγηθεί στην προσπάθεια για ανάπτυξη

«Ο τουρισμός θα ηγηθεί στην προσπάθειά μας για ανάπτυξη», τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, αναφερόμενος στη μείωση τουΦΠΑ στο 6,5% για τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες.

Εγκαινιάζοντας την 26η διεθνή έκθεση τουρισμού «Philoxenia» στη Θεσσαλονίκη ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να μειώσει τον ΦΠΑ «στα φάρμακα και στη διαμονή», ενώ κάλεσε τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και συναφών τουριστικών επιχειρήσεων να «περάσουν» αυτή τη μείωση στους πελάτες για να αυξηθούν οι αφίξεις τουριστών στη χώρα.

«Η μείωση του ΦΠΑ θα αυξήσει τις ποιοτικές θέσεις εργασίας που προσφέρει ο τουρισμός. Και κάθε τι που διασφαλίζει και αυξάνει θέσεις εργασίας στην Ελλάδα είναι σήμερα ό,τι πιο αναπτυξιακό στο οποίο μπορούμε να επενδύσουμε», σημείωσε και πρόσθεσε ότι το μέτρο αυτό, της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ, θα πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί από τη χώρα.

Απευθυνόμενος, από το βήμα της έκθεσης, στους ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων τους ευχαρίστησε επειδή, όπως είπε, σε μια περίοδο δύσκολη συνεχίζουν να επενδύουν, ενώ παρατήρησε ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: ακουμπάει κάθε ελληνική οικογένεια, ενώ και κάθε τι που επενδύεται επιστρέφεται άμεσα και στο πολλαπλάσιό του.

«Πρέπει να χτίσουμε μια ισχυρή ταυτότητα για τη χώρα μας και να την υποστηρίξουμε με κάθε μέσο και με κάθε τι που κάνουμε», τόνισε, ενώ υπογράμμισε ότι η καλή συνεργασία ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό αποτελεί τη μόνη εγγύηση για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...