Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

“ATHENS every week”: Τα βλέμματα των πολιτών του κόσμου στην Αθήνα

Temple of Zeus in Athens at Athens.Image via WikipediaΤα βλέμματα των πολιτών του κόσμου στην Αθήνα επιχειρεί να στρέψει το υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με την ανακοίνωση του προγράμματος που φέρει τίτλο ATHENS every week”, την παρουσίαση του οποίου πραγματοποίησε ο αρμόδιος υπουργός Παύλος Γερουλάνος από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών και Αττικής. Μάλιστα ο ξενοδοχειακός κόσμος της Αθήνας εκτιμά πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μια συγκροτημένη και πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση προβολής της Αθήνας που συμβάλλει στην αποκατάσταση της φήμης της κι αποτελεί μια καλή αφετηρία για ουσιαστική κι εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

    Ο κ. Γερουλάνος εστιάζοντας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα επεσήμενε ότι δημιουργεί ένα νέο ενδιαφέρον για την Αθήνα και τα δρώμενά της δίνοντας μας την ευκαιρία να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο, ταξινομεί κάθε τι που συμβαίνει στην πόλη ώστε δράσεις και εκδηλώσεις με συναφή θεματολογία να συμπίπτουν χρονικά και να πολλαπλασιάζουν την ελκυστικότητά τους, δημιουργεί μια ενιαία πλατφόρμα προβολής για όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις που συμβαίνουν στη πόλη, ενώ δίνει την ευκαιρία σε φορείς να οργανώσουν παράλληλες δράσεις

    " Ένα πρόγραμμα που μπορεί να προβάλει με λίγη φαντασία, λίγο κόπο και λίγα χρήματα όλα αυτά που κάνουν την Αθήνα μια πόλη ιδιαίτερη, μια πόλη ζωντανή. Ένα πρόγραμμα που απαντάει το ερώτημα που μας έθεσαν ξένοι ξανά και ξανά στα διάφορα ταξίδια μας: «Που χαθήκατε;» Και δίπλα σε αυτά τα δρώμενα-κράχτες άρχισαν να συνδέονται μια σειρά από άλλες εμπειρίες που μόνες τους δεν θα έφερναν επισκέπτες αλλά που μπορούν να εμπλουτίσουν την εμπειρία του επισκέπτη", δηλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

    Απευθυνόμενος ο υπουργός στους επιχειρηματίες του κλάδου υπογράμμισε ότι μέσα από το ΕΣΠΑ του Πολιτισμού και μέσα σε από ένα πρόγραμμα του Υπουργείου αναβαθμίζονται τα μνημεία με γνώμονα όχι μόνο την πολιτιστική τους αξία αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στους επισκέπτες τους. Συγκεκριμένα έχουν δρομολογηθεί ένα πρόγραμμα αναβάθμισης των μνημείων με απλά πράγματα όπως παρκινγκ και τουαλέτες αλλά και σήμανση σε τρεις γλώσσες και ηλεκτρονικούς ξεναγούς. Επίσης μεταφέρεται τεχνογνωσία από το ιδιαίτερα επιτυχημένο ΕΣΠΑ του Πολιτισμού στο ΕΣΠΑ του Τουρισμού για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες απορρόφησης των κονδυλίων του.

    Οσον αφορά το συνεδριακό κέντρο, ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο διαγωνισμός που προκηρύσσεται για το Tae Kwon Do θα έχει δύο φάσεις, και αφορά στη μετασκευή, συντήρηση, λειτουργία και εκμετάλλευση των χώρων και εγκαταστάσεων. Η πρώτη φάση του διαγωνισμού θα προκηρυχθεί εντός των προσεχών δέκα ημερών και η δεύτερη φάση προγραμματίζεται να προκηρυχθεί έως τον Ιούνιο του 2011 με απώτερο στόχο να έχουμε ανάδοχο του έργου την άνοιξη του 2012.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...