Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ενθάρρυνση της διεξαγωγής σχολικών εκδρομών σε ελληνικούς προορισμούς ζητάει η ΓΣΕΒΕΕ

Την ενθάρρυνση διεξαγωγής σχολικών εκδρομών σε ελληνικούς προορισμούς στην παρούσα οικονομική συγκυρία ζητάει η ΓΣΕΒΕΕ με επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου.

    Η ΓΣΕΒΕΕ σημειώνει ότι ο θεσμός των σχολικών εκδρομών, πέρα από όσα προσφέρει στον μαθητικό πληθυσμό της χώρας, αποτελεί και ένα σημαντικό στήριγμα των τουριστικών περιοχών της χώρας μας, ιδιαίτερα κατά τις λεγόμενες «νεκρές» τουριστικά περιόδους. Τα τελευταία, ωστόσο, χρόνια έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ολοένα και περισσότερες σχολικές εκδρομές να κατευθύνονται σε προορισμούς του εξωτερικού.

    Υπενθυμίζει η ΓΣΕΒΕΕ ότι πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της ανεργίας στη χώρα μας. Τον Αύγουστο, εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, η ανεργία αυξήθηκε από 9% τον αντίστοιχο μήνα πέρσι σε 12,2% φέτος, με σημαντική αύξηση ακόμα και σε τουριστικές περιοχές. Αντίστοιχα, οι τουριστικές εισπράξεις σημειώνουν ήδη αξιοσημείωτη πτώση της τάξης του 10%.

    Σημειώνεται, λοιπόν, από τη ΓΣΕΒΕΕ ότι σε μια περίοδο που χρειάζεται να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία, τα βασικά οχήματα της ανάπτυξης θα πρέπει να αποτελέσουν κλάδοι στους οποίους έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα. ''Κατ' εξοχήν τέτοιος κλάδος είναι ο τουρισμός. Οποιαδήποτε ενέργεια, συνεπώς, ενισχύει την ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, κρίνεται στην παρούσα συγκυρία όχι μόνο ως επιθυμητή, αλλά ως αναγκαία και επιτακτική''.

    Στο πλαίσιο αυτό, η ΓΣΕΒΕΕ προτείνει την ενθάρρυνση της διεξαγωγής σχολικών εκδρομών σε ελληνικούς προορισμούς, με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...