Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Πρόεδρος ΕΞΑ-Α Γιάννης Ρέτσος: Αθήνα - Αττική -Αργοσαρωνικός προορισμός διακοπών

Acropolis and Aegean [Saronikos to be exact]Image by John & Mel Kots via Flickr      Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΞΑΑ Γιάννης Ρέτσος υπογράμμισε την ανάγκη να προβληθεί σωστά ο προορισμός της Αθήνας και σε συνδυασμό με την αλλαγή των υφιστάμενων συνθηκών η Αθήνα μπορεί να ανακάμψει. Παρουσιάζοντας μια σειρά από στόχους και δράσεις «έτους» που η ΕΞΑ-Α έχει δρομολογήσει με στόχο την αύξηση των κρατήσεων και τη δυναμική «έξοδο» της Αθήνας -Αττικής από τα αρνητικά πρόσημα στάθηκε στα εξής:

    1. Στην αντιμετώπιση του ενιαίου προορισμού Αθήνα - Αττική -Αργοσαρωνικός (και) σαν προορισμό διακοπών κι όχι μόνο συνεδριακό /city break /υποδοχής κρουαζιέρας κ.λπ. Πρόθεση της ΕΞΑ-Α είναι -μεταξύ άλλων- να υποστηριχθεί η ξενοδοχία στις εκτός κέντρου περιοχές. Για την ουσιαστική επίτευξη της διεύρυνσης, η ΕΞΑ-Α συνεργάζεται ήδη στενά με την Ένωση των ξενοδόχων της Αίγινας.

    2. Στην δημιουργία ένα σύγχρονου και λειτουργικού website - για την ουσιαστική προώθηση των πωλήσεων

    3. Στη σύνδεση και συνεργασία με όλους - όσοι δραστηριοποιούνται τουριστικά σε όλη την Αττική

    4. Στη διεύρυνση και βελτίωση του στατιστικού δείγματος και των ερευνών της ΕΞΑ-Α για απολύτως αξιόπιστα συμπεράσματα.

        Στην ομιλία του ο κ. Γιάννης Α. Ρέτσος αναφέρθηκε και σε ορισμένες θεσμικές παρεμβάσεις και εξαγγελίες που «ανακούφισαν» όπως είπε χαρακτηριστικά τον κλάδο και τον προορισμό:

    1. Στη θεσμοθέτηση και πλήρη εφαρμογή του προγράμματος για τη «Διατήρηση 10.000 θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 12μηνης λειτουργίας, μέσω επιδότησης του 40% των εργοδοτικών εισφορών».

    2. Στη προσπάθεια που καταβάλλεται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού μέσω της πρώην Γραμματείας Ολυμπιακής Αξιοποίησης για την οριστική διεξαγωγή του διαγωνισμού για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου της Αθήνας στην Ολυμπιακή εγκατάσταση του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ στο Φάληρο.

    3. Τέλος, στη θεσμοθέτηση της άρσης του καμποτάζ, πάγιο αίτημα της ΕΞΑ-Α εδώ και είκοσι χρόνια.

    Κάνοντας έναν απολογισμό του 2009 ο πρόεδρος της ΕΞΑ-Α τόνισε ότι η πτώση του 2009 συνεχίστηκε και το 2010, παρά το αισιόδοξο ξεκίνημα κατά τη διάρκεια του πρώτου διμήνου, παίρνοντας τη μορφή χιονοστιβάδας μετά τα τραγικά γεγονότα της 5ης Μαΐου. Παράλληλα, η συστηματική απαξίωση, ιδιαίτερα του κέντρου της πόλης, όπου η κάθε μορφής εγκληματικότητα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο κατά τη διάρκεια της τελευταίας 5ετίας, αποτελεί μαζί με την οικονομική κρίση τους δύο βασικούς λόγους που οδήγησαν σε κλείσιμο ξενοδοχεία, για πρώτη φορά μετά την πολύ σκληρή δεκαετία του 'Α80.

    Τον Οκτώβριο 2010, ωστόσο, (ενώ η κίνηση εξακολούθησε να παρουσιάζει πτωτική τάση σε συνέχεια ενός κακού Σεπτεμβρίου και λόγω της μεταφοράς της έκθεσης "Ντιφέντορι" από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη) το τριήμερο 29 έως 31 Οκτωβρίου παρατηρήθηκε η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης να ξεπερνά το 90% (!) κάτι που αποδίδεται αποκλειστικά στη διεξαγωγή του Μαραθωνίου Δρόμου, αποδεικνύοντας πως η προβολή τέτοιων -μεγάλης σημασίας- γεγονότων, επιδρά μόνο θετικά στον προορισμό, στις αφίξεις και στα έσοδα στην πόλη, αλλά και στις πληρότητες των μονάδων».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...