Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

«Ξενοδοχείο ευφυΐας» στην Κροατία

Croatian National Theater in Zagreb, CroatiaImage via Wikipedia
Σειδιοφυίες και καλλιτέχνες απευθύνεται το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα, που κατασκευάζεται στην πρωτεύουσα της Κροατίας, Ζάγκρεμπ, διαφοροποιώντας την τουριστική του «ταυτότητα», έναντι των υπολοίπων καταλυμάτων της κροατικής πόλης.

Το «ξενοδοχείο της ευφυΐας», όπως το αποκάλεσε ο ένας εκ της ομάδας των αρχιτεκτόνων, Ζντράβκο Μεχμέτ, θα προσφέρει στους επισκέπτες του, συνεδριακές αίθουσες για εικονικές διαλέξεις, εκθέσεις τέχνης και «βήμα» για τη συγκέντρωση επιστημόνων, οι οποίοι αναζητούν απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα της έρευνάς τους.

Πέρα από τις ιδιοφυίες, οι καλλιτέχνες, θα έχουν στη διάθεσή τους έναν άλλο όροφο, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν την καλλιτεχνική τους ευαισθησία.

Ο Άντε Ζούζουλ, ιδιοκτήτης έκτασης 5.000 τετραγωνικών μέτρων, εκ του συνόλου των 27.000  τετραγωνικών μέτρων που θα καταλαμβάνει το ξενοδοχειακό συγκρότημα, δήλωσε στην κροατική εφημερίδα «Vecernji List» ό,τι, αναζητά επενδυτικούς εταίρους για την ολοκλήρωση του έργου, προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως είπε, ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από εταιρίες, αλλά και δύο επιστημονικά ιδρύματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...