Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Κοπανατζήδες επτά στους 10 εργαζόμενους στον ΕΟΤ

Για μεγάλη πλειοψηφία «συνετών» κάνει λόγο ο Κυρ.Μητσοτάκης και προειδοποιεί τους κοπανατζήδες» - Τι έβγαλαν οι έλεγχοι του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και στο πρώην Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ)

Eλέγχους στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και στο πρώην Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ) πραγματοποίησε το Σώμα Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προέκυψε ότι στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού κατά το μήνα Νοέμβριο 2012, που ελέγχθηκε δειγματοληπτικά, μόνο το 30,4% των υπαλλήλων του Οργανισμού είχε τηρήσει την υποχρέωση ανελλιπούς σήμανσης και συμπλήρωσης του χρόνου εργασίας.

Αντίθετα, το 69,60% των υπαλλήλων δε συμπλήρωσε το χρόνο εργασίας και μια ή περισσότερες ημέρες δε σήμανε στο ηλεκτρονικό σύστημα την προσέλευση ή την αποχώρηση από την υπηρεσία με αποτέλεσμα να μην προκύπτει ο συνολικός μηνιαίος χρόνος εργασίας.

Ειδικότερα, από τους 121 υπαλλήλους που δεν τήρησαν το χρόνο εργασίας, ο υπολειπόμενος χρόνος 33 εξ' αυτών ξεπέρασε αθροιστικά τον εργασιακό χρόνο μιας ημέρας, ενώ 65 υπάλληλοι είχαν για τουλάχιστον τρεις ημέρες παραλείψει να σημάνουν το χρόνο εργασίας τους, ως όφειλαν.


Οι ανωτέρω έλεγχοι του ΣΕΕΔΔ εντάσσονται στο πλαίσιο της οριζόντιας δράσης που υλοποιεί τους τελευταίους μήνες, κατόπιν εντολής του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε ένα μεγάλο αριθμό φορέων του Δημοσίου με σκοπό να συμβάλλει στην άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της μη τήρησης του χρόνου εργασίας από το προσωπικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η δουλειά που γίνεται το τελευταίο διάστημα από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ενισχύει κάθε μέρα και περισσότερο τον πειθαρχικό έλεγχο και την ευθύνη στο Δημόσιο Τομέα. Η, για πρώτη φορά συστηματική προσπάθεια ελέγχου της τήρησης του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο, μέσω της πραγματοποίησης επιτόπιων ελέγχων από το ΣΕΕΔΔ, έχει διττό μήνυμα. Αφενός επιβραβεύει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνεπών και εργατικών υπαλλήλων και αφετέρου δίνει ξεκάθαρο μήνυμα μη ανοχής στους κοπανατζήδες.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στηρίζει και ενισχύει το ρόλο του ΣΕΕΔΔ, κάτι που αποτελεί επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, αλλά και εκείνων των εργαζομένων  που επιτελούν με αίσθημα ευθύνης  τα καθήκοντά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...