Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Παράταση της τουριστικής περιόδου ζητούν οι ξενοδόχοι της Ρόδου

Με επιστολή που απέστειλαν στην υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, και τους αρμόδιους φορείς


Το φετινό καλοκαίρι για τη Ρόδο ήταν, αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα, όσον αφορά στην τουριστική κίνηση, αφού, πέρα από τα μικροπροβλήματα που κατά διαστήματα απασχόλησαν το νησί, οι αριθμοί ήταν φανερά ενισχυμένοι, σε σχέση με την περσινή χρονιά. 

Πολλοί τουρίστες φέτος επέλεξαν τη Ρόδο για τις διακοπές τους, αφού η αύξηση των αφίξεων ήταν σημαντική και έτσι οι ξενοδόχοι ζητούν παράταση της τουριστικής περιόδου.

Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου έστειλε επιστολή στην υπουργό Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, αλλά και στους αντίστοιχους φορείς, σχετικά με την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Πανηγυρίζουμε όλοι μαζί για την πολύ καλή σεζόν και τη σημαντική αύξηση των αφίξεων τουριστών στην πατρίδα μας, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι για να πετύχουμε αυτήν την αύξηση, εκτός των δράσεων όλων των φορέων, βοήθησαν συγκεκριμένες ενέργειες και αρκετές συγκυρίες όπως οι μειωμένες τιμές από όλα τα ξενοδοχεία με συνεχείς προσφορές, η ουσιαστική βοήθεια από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που προώθησαν ιδιαίτερα την Ελλάδα, η σημαντική αύξηση των αφίξεων των Ρώσων λόγω διευκόλυνσης έκδοσης της βίζας, αλλά και η πραγματοποίηση νέων πτήσεων από αρκετές πόλεις της Ρωσίας.

Οπωσδήποτε θετικό για την Ελλάδα αποτέλεσμα είχε η αναταραχή και τα βίαια γεγονότα στην Βόρεια Αφρική και ειδικά στην Αίγυπτο που υποχρέωσε αρκετούς πελάτες να προτιμήσουν Ελλάδα ή Τουρκία.

Η δυσμενής κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο έχει άμεσο αντίκτυπο στην δικό μας τουρισμό, γιατί οι Tour operators χρειάζονται εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου να διοχετεύσουν τον όγκο των τουριστών που ακυρώνει το ταξίδι τους εκεί».

Και η επιστολή συνεχίζει: «Παρουσιάζεται λοιπόν μια εξαιρετική ευκαιρία στη χώρα μας να απορροφήσει ένα σημαντικό κομμάτι αυτών των τουριστών. Δεδομένου δε ότι η Αίγυπτος αποτελεί δημοφιλή φθινοπωρινό προορισμό, ίσως είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να πετύχουμε λόγω των συγκυριών την επιθυμητή, αλλά και αναγκαία για όλους επιμήκυνση της σεζόν. Γι' αυτό πρέπει άμεσα να επισκεφθούμε τους μεγάλους Τour Operators της Ευρώπης και να τους διαβεβαιώσουμε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη, η Ρόδος και άλλοι προορισμοί είναι έτοιμοι, να δεχτούν πελάτες και κατά τον Οκτώβριο-Νοέμβριο και γιατί όχι και για όλο τον χειμώνα, επεκτείνοντας τη σεζόν».

»Έχουμε τις κατάλληλες υποδομές, πολύ καλές κλιματολογικές συνθήκες και εξαιρετική σχέση τιμής και προϊόντος.

Είναι η στιγμή να αποδείξουμε ότι μπορούμε και θέλουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Μεμονωμένα  οι ξενοδόχοι, οι τουριστικοί πράκτορες και οι διευθυντές των ξενοδοχείων πιέζουμε τους συνεργάτες μας για συνέχιση των πτήσεων μέχρι και το Νοέμβριο. Πρέπει όμως όλοι μαζί και ιδίως το Υπουργείο Τουρισμού και οι φορείς να συνεργαστούν για τη διευκόλυνση της επιμήκυνσης και ίσως χρειαστεί να πάρουμε και κάποια μέτρα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για αύξηση τουριστών και αύξηση εσόδων χωρίς την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Πρέπει να ακούσουμε τους Τ.Ο και να τους διευκολύνουμε, ώστε να ξεκινήσουν και την επόμενη σαιζόν νωρίτερα από ότι μέχρι τώρα αφού δεν προβλέπεται η κατάσταση στην Αίγυπτο και την Βόρεια Αφρική να εξομαλυνθεί, πολύ περισσότερο όμως γιατί απλά μπορούμε, αφού έχουμε όλες τις εναλλακτικές μορφές και σχεδόν παρόμοιες κλιματολογικές συνθήκες με τις γειτονικές χώρες.

Είναι ευκαιρία να εργαστούν όλοι περισσότερες ημέρες και ιδίως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, αφού κινδυνεύουν να χάσουν την ανεργία λόγω των μέτρων και αποφάσεων που ήδη έχουν παρθεί.

Όλοι μαζί κράτος, φορείς, επιχειρήσεις ας συνεργαστούμε ειλικρινά και άμεσα για την επιμήκυνση, για την αύξηση του τουρισμού, για το καλό του τόπου μας. Γι’αυτό καλούμε κυβέρνηση, βουλευτές, τοπικές αρχές και όλους τους φορείς να πιέσουμε όλοι μαζί. Ας μην χάσουμε αυτήν την ευκαιρία!». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...