Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την αναβάθμιση ξενοδοχειακών μονάδων ενός αστέρος που προέρχονται από μετατροπή κτιρίων

Απάντηση Κεφαλογιάννη στην παρέμβαση Αυγενάκη.


Αναφερόμενη στην παροχή δυνατότητας αναβάθμισης των ξενοδοχείων ενός αστέρος που προέρχονται από μετατροπή κτιρίων και αφορά πολλούς ξενοδόχους στο νομό Ηρακλείου, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, απαντώντας στον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη με έγγραφο που διαβιβάζει προς τη Βουλή.

Ο κ. Αυγενάκης μεταφέροντας το αίτημα πολλών ξενοδόχων του νομού ανέφερε ότι: «έως σήμερα, οι ξενοδοχειακές μονάδες παραμένουν εγκλωβισμένες γιατί δεν μπορούν να αναβαθμίσουν το προϊόν που πωλούν καθώς, ότι αναβάθμιση και να πραγματοποιήσουν στις υπηρεσίες και στους χώρους, η κατάταξη θα παραμείνει ενός αστέρος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί αυτή η κατηγορία να πωληθεί εύκολα στον πελάτη, καθώς θεωρείται υποβαθμισμένη»

Από την άλλη πλευρά η Υπουργός Τουρισμού αναφέρει ότι: «στις υφιστάμενες κατά τη δημοσίευση του Π.Δ 43/2002 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις προβλεπόταν η ανακατάταξή τους σε κατηγορίες αστέρων, χωρίς τον έλεγχο συνδρομής τεχνικών προδιαγραφών, αλλά με μόνη τη συνδρομή των λειτουργικών προδιαγραφών και των βαθμολογούμενων κριτηρίων που όριζε το εν λόγω Π.Δ.»

Επισημαίνει μάλιστα ότι: «στο άρθρο 1 του Π.Δ. για ξενοδοχεία που προέρχονταν από μετατροπή υφιστάμενων κτιρίων (ξενοδοχεία από μετατροπή ενοικιαζόμενων δωματίων χωρίς την τήρηση της έγκρισης καταλληλότητας οικοπέδου) προβλεπόταν η κατάταξή τους στην κατηγορία του ενός (1) αστέρος». Επίσης οριζόταν ρητά ότι δεν θα παρεχόταν η δυνατότητα επέκτασης με προσθήκη δωματίων και κλινών εκτός από προσθήκες που θα απέβλεπαν στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών (προσθήκη λουτρών σε απλά δωμάτια, αύξηση κοινοχρήστων χώρων κλπ).

Τέλος, η κ. Ολ. Κεφαλογιάννη δείχνει διατεθειμένη να δοθεί λύση στο ζήτημα καθώς όπως υπογραμμίζει στο έγγραφό της: «στο πλαίσιο βελτίωσης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, το Υπουργείο Τουρισμού έχει προβεί σε σύσταση ομάδας εργασίας, έργο της οποίας είναι η αναθεώρηση του Π.Δ. 43/2002.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...