Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Διευκρινίσεις Νικητιάδη για τα περί επιδότησης του αποκλεισμού του all inclusive

see filenameImage via Wikipedia
Μετά την παρανόηση που δημιουργήθηκε για τις προτάσεις του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη στην Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη περί, δήθεν κατάργησης, της χρηματοδότησης στα ξενοδοχεία που λειτουργούν με το σύστημα all inclusive ο κύριος Νικητιάδης διευκρίνισε ότι μίλησε για προαιρετική δυνατότητα των ξενοδοχείων να μην επιλέξουν το συγκεκριμένο σύστημα και στην περίπτωση αυτή θα πριμοδοτούνται με επιπλέον μόρια. Συγκεκριμένα ο κ. Νικητιάδης δήλωσε:

 
«Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα και στρατηγική για τον Τουρισμό. Πρόγραμμα που προέκυψε μετά από μακροχρόνια δημόσια διαβούλευση και επίπονη εργασία 35 ανθρώπων οι οποίοι προέρχονται από τον Τουρισμό και εργάστηκαν στον τομέα του Τουρισμού για την χάραξη της στρατηγικής μας και βάση αυτού του προγράμματος προκύπτουν οι όποιες ενέργειες μας.
 
Επί της ουσίας η πρόταση μου είναι πάρα πολύ σαφής και αυτήν συζήτησα και με την κυρία Κατσέλη. Ο Αναπτυξιακός νόμος θα θεσπίσει διάφορα κριτήρια για την επιδότηση, είτε νέων ξενοδοχειακών μονάδων είτε ανακαίνιση των υφισταμένων. Τα κριτήρια αφορούν κυρίως την πράσινη ενέργεια, την καινοτομία κ.λπ.
 
Αν κάποιος επενδυτής συμφωνήσει να μην συμπεριλάβει στις προσφερόμενες υπηρεσίες του το σύστημα all inclusive για 5 χρόνια τότε θα πριμοδοτείται με 3% επιπλέον μόρια. Διευκρινίζω και τονίζω πως πρόκειται για εντελώς προαιρετική δυνατότητα που είναι στην ευχέρεια του επενδυτή να την επιλέξει ή όχι και δεν έχει τίποτα να κάνει με τις ήδη υπάρχουσες μονάδες οι οποίες ουδόλως θα επηρεάζονται. Καμιά απαγόρευση δεν υπονόησα ποτέ. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται και η αγορά της τοπικής κοινωνίας».
Διαβάστε ακόμα
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...