Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Οι νέοι... σερφάρουν για τις διακοπές τους

Τις διακοπές του μέσω του Διαδικτύου «κλείνει» το 90,5% των ατόμων, ηλικίας 19 με 36 ετών, σύμφωνα με έρευνα της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΝΕΟΙ». Βάσει της έρευνας, οι κυριότεροι λόγοι που οδηγούν τους νέους να κλείνουν τις διακοπές τους μέσω του Ιnternet είναι οι χαμηλότερες τιμές και οι περισσότερες επιλογές. Περισσότεροι από 7 στους 10 «αγοράζουν» τις διακοπές τους από διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία (είτε ελληνικά είτε ξένα), ενώ το 21% «σερφάρει» στο Internet για αναζήτηση προορισμών και για έρευνα αγοράς, αν και χρησιμοποιεί το τηλέφωνο για την τελική κράτηση. Οι νέοι -σύμφωνα πάντα με την έρευνα- εμφανίζονται αρκετά συνειδητοποιημένοι σχετικά με την οργάνωση των διακοπών τους, καθώς το 62% πριν καταλήξει στον προορισμό του κάνει έρευνα στο Διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας ως επί το πλείστον τις μηχανές αναζήτησης. Πάντως η κρίση χτύπησε και τη νεολαία, καθώς το 44% υποστηρίζει πως μείωσε σε 5 (από 7) τις ημέρες των διακοπών του.
Τουριστικά γραφεία
Την εφαρμογή προγραμμάτων επιδότησης εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ (όπως, π.χ., το πρόγραμμα για τη διατήρηση 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχεία) και στον κλάδο των τουριστικών γραφείων ζητά ο ΗΑΤΤΑ, ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων.
Ανάλογη μεταχείριση
Σε σχετική του ανακοίνωση ο ΗΑΤΤΑ επισημαίνει πως τα προγράμματα του ΟΑΕΔ έρχονται να ενισχύσουν επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τον ελληνικό τουρισμό, και για αυτό θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη μεταχείριση και στον κλάδο των τουριστικών γραφείων, ο οποίος αποτελεί -όπως σημειώνει ο σύνδεσμος- κομβικό κρίκο στην παραγωγική τουριστική αλυσίδα, μια και διακινεί τον παγκόσμιο τουρισμό προς την Ελλάδα. «Σήμερα τα τουριστικά γραφεία βρίσκονται σε δεινή θέση και η ελληνική πολιτεία δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την υποστήριξή τους. Αντίθετα, μάλιστα, με την αύξηση του ΦΠΑ από 19% σε 23% έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες για τη λειτουργία των τουριστικών γραφείων, ιδιαίτερα στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού» αναφέρει ο ΗΑΤΤΑ, τονίζοντας πως αναμένει τη στήριξη της πολιτείας για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να αντεπεξέλθει ο κλάδος στο αυξημένο κόστος για την εξυπηρέτηση των εποχιακών αναγκών του τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...