Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Αντιδράσεις ξενοδόχων για «all inclusive»

Έντονα αντέδρασαν οι ξενοδόχοι στις προτάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού για την προώθηση περιορισμών στη λειτουργία του συστήματος «all inclusive» στα ξενοδοχεία μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου. Μία από τις προτάσεις προβλέπει πως τουλάχιστον για πέντε χρόνια μετά την ολοκλήρωση της ξενοδοχειακής μονάδας 4 ή 5 αστέρων ο επενδυτής θα πρέπει να δεσμεύεται ότι δεν θα λειτουργεί με το σύστημα «all inclusive» και ότι δεν θα συνεργάζεται με τουριστικά γραφεία που προωθούν παρόμοια προϊόντα τουρισμού.
Ερασιτεχνισμός και επιπολαιότητα
Για ερασιτεχνισμό και επιπολαιότητα κατηγόρησε τον Ν. Νικητιάδη, υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, η οποία υποστηρίζει πως, αν υιοθετηθούν αυτές οι προτάσεις, οι ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα στερηθούν τη σταθερά αυξανόμενη ζήτηση υπηρεσιών «all inclusive», ιδιαίτερα στις υψηλές κατηγορίες, και θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη πτώση την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Πάντως, την απόλυτη ικανοποίησή της στις προτάσεις του υφυπουργού εξέφρασε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Ελλάδας, η οποία υπογραμμίζει πως οι επιχειρηματίες του κλάδου βλέπουν τις επιχειρήσεις τους τα τελευταία χρόνια με την εξάπλωση του «all inclusive» να είναι αντιμέτωπες με προβλήματα που απειλούν ακόμα και την ίδια τη βιωσιμότητά τους.
Ευρεία σύσκεψη
Τα ωράρια, οι τιμές εισόδου και η γενικότερη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων σε όλη τη χώρα (σημειωτέον ότι κλείνουν στις 3 μετά το μεσημέρι από Οκτώβριο μέχρι τέλη Μαρτίου) αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχαν χθες ο υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού Ν. Νικητιάδης και το διοικητικό συμβούλιο της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού. Ο κ. Νικητιάδης είπε πως σύντομα θα εξαγγείλει τις ρυθμίσεις για τις αποζημιώσεις των τουριστών σε περίπτωση που αυτοί αποκλειστούν λόγω απεργιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...