Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ETC: Μειωμένες κατά 6,5% οι πληρότητες στα ελληνικά ξενοδοχεία το πεντάμηνο


Μειωμένες κατά 6,5% εμφανίζονται οι πληρότητες των ελληνικών ξενοδοχείων κατά το πρώτο 5μηνο του 2010, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (European Travel Commission - ETC) στην τριμηνιαία έκθεσή της με τίτλο European Tourism in 2010 - Trends & Prospects.

Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, η Ελλάδα καταλαμβάνει την προτελευταία θέση όσον αφορά στις πληρότητες των ξενοδοχείων, μεταξύ συνολικά 28 τουριστικών προορισμών. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Ιρλανδία, η οποία δέχθηκε φέτος ισχυρό πλήγμα μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου.

Αντίθετα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λετονία με αύξηση 17,4%, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Τουρκία, με αύξηση της τάξης του 11,1%. Στην έκτη, όγδοη θέση βρίσκεται αντίστοιχα η Ιταλία με αύξηση 9,6% και η Ισπανία με 8,5%. H Βρετανία, βρίσκεται στην 20ή θέση με την πληρότητά της να εμφανίζει άνοδο της τάξης του 3,4%, και η Γαλλία στην 22η θέση με αύξηση 2,7%.

Ρεκόρ
Σύμφωνα με την έκθεση της ETC το Μάιο η Ελλάδα εμφάνισε τη μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 7% όσον αφορά στις πληρότητες των ξενοδοχείων της μεταξύ των 27 ευρωπαϊκών χωρών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών, για το τρίμηνο Μαΐου - Ιουνίου - Ιουλίου, όσον αφορά στη ζήτηση ξενοδοχείων και εστιατορίων η Ελλάδα καταλαμβάνει την 21η θέση με πτώση 17%, ενώ στη ζήτηση υπηρεσιών μέσω τουριστικών γραφείων καταλαμβάνει την τελευταία θέση (22η) στον κατάλογο με πτώση 26,9%. Τέλος, όσον αφορά στη ζήτηση για μεταφορές η χώρα μας καταλαμβάνει επίσης την τελευταία θέση (23η) με πτώση 17,3%.

Πηγή: Ημερησία Οnline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...