Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Απώλεια θέσεων εργασίας στον κλάδο του τουρισμού «βλέπε» ο ΣΕΤΕ

Την εκτίμηση ότι η όποια αύξηση ανεργίας προκύψει τους προσεχείς μήνες στη χώρα μας θα οφείλεται σε ποσοστό 30% με 40% σε απώλεια θέσεων εργασίας στον κλάδο του τουρισμού έκανε ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιώργος Δρακόπουλος.
Μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Ελληνικός Τουρισμός 2020» ο κ. Δρακόπουλος επεσήμανε ότι πολλές επιχειρήσεις του κλάδου βρίσκονται στο όριο, σημειώνοντας ότι «δεν θα είναι καθόλου έκπληξη αν στο τέλος της τουριστικής περιόδου έχουμε πτωχεύσεις κάποιου αριθμού επιχειρήσεων».
Έκανε επίσης λόγο για μείωση εσόδων στον ελληνικό τουρισμό φέτος έως και 10%, στην καλύτερη περίπτωση, ενώ σε επίπεδο αφίξεων εκτίμησε ότι η χρονιά, «αν δεν έχουμε κάτι συγκλονιστικό από δω και στο εξής», θα κλείσει στα περσινά επίπεδα.
Αφού παρατήρησε ότι η παγκόσμια τουριστική κίνηση βαίνει αυξανόμενη και ότι οι ανταγωνιστές της χώρας μας σημειώνουν καλύτερες επιδόσεις, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που η ελληνική πολιτεία διαχειρίστηκε επικοινωνιακά την αρνητική δημοσιότητα που προέκυψε, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με τον κ. Δρακόπουλο, τη «χαριστική βολή» στην πορεία του ελληνικού τουρισμού, έδωσαν τα γεγονότα της Αθήνας, που όπως είπε χαρακτηριστικά, «κυριολεκτικά "τσάκισαν" τα πάντα σε μια στιγμή που είχε αρχίσει να κινείται η ιστορία των αφίξεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...