Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Κανονικά λειτούργησε από το πρωί το Chalet στο Καϊμάκτσαλαν

Tο απόγευμα του Σαββάτου 22 Ιαν, εκδηλώθηκε φωτιά μικρής έκτασης στα μονωτικά υλικά μεταξύ της οροφής του 2ου ορόφου και της σκεπής λόγω υπερθέρμανσης της καμινάδας του τζακιού στο συγκεκριμένο ύψος.

Θαμώνες του καταστήματος έριξαν στη φωτιά πολλά ξύλα ταυτόχρονα με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν πολύ μεγάλες θερμοκρασίες μέσα στην καμινάδα στο ύψος της σκεπής . Η φωτιά κατέστρεψε μέρος της οροφής και της σκεπής και μερικά έπιπλα ακριβώς από κάτω ενώ προκλήθηκαν ζημιές στα ξύλινα πατώματα από την ρίψη μεγάλης ποσότητας νερού για την κατάσβεσή της.

Η πυροσβεστική συνεχάρη τη διοίκηση για την σωστή διαχείριση και την σωστή λειτουργία των μέσων πυρόσβεσης που προβλέπονται να υπάρχουν σε χώρους εστίασης. Οι ζημιές ήταν σχετικά μικρής έκτασης και αποκλειστικά υλικές. Λόγω του ότι εκδηλώθηκε πάνω από το ταβάνι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην έγκαιρη εκκένωση του χώρου κι έτσι δεν υπήρξε ούτε τραυματισμός ,ούτε ανησυχία για τους πελάτες και τους εργαζόμενους στην επιχείρηση.

Η φωτιά θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί και χωρίς την κλήση πυροσβεστικών οχημάτων αλλά επειδή εκδηλώθηκε σε μη ορατό και μη προσβάσιμο σημείο (πάνω από το ταβάνι και κάτω από τη σκεπή) η κατάσβεσή της επιτεύχθηκε αφού επεκτάθηκε και προκλήθηκε ρήγμα στην γύψινη οροφή.
Παρά την ομίχλη, η ύπαρξη χιονιού έφερε πολύ κόσμο και σήμερα στο Chalet από όπου βλέπετε και σχετικές φωτογραφίες, εσωτερικές κι εξωτερικές.

Ο δεύτερος όροφος δεν θα είναι προσβάσιμος για λίγες μέρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης της οροφής.

Κατά περίεργο τρόπο κάποιοι δήθεν "δημοσιογράφοι" τοπικής εμβέλειας, χωρίς να έχουν ακριβείς πληροφορίες και σαφή εικόνα από το συμβάν, τραγικοποίησαν την είδηση και τη διέδωσαν με "αξιοζήλευτη" ταχύτητα σε μεγάλα blog της χώρας για να πετύχουν μερικά κλικ παραπάνω χωρίς κόπο αλλά με αρκετή ανευθυνότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...