Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Η Ρόδος αναμένει το Zenith

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου, από την αστυνομία, αλλά και το Λιμεναρχείο Ρόδου, για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων, κατά τον κατάπλου και την παραμονή του κρουαζιεροπλοίου Zenith στο νησί της Ρόδου στις 19 Μαΐου. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ροδιακή", η εισαγγελική εντολή δόθηκε χθες, με έγγραφο που κοινοποιήθηκε τόσο προς τον αστυνομικό διευθυντή Δωδεκανήσου, ταξίαρχο κ. Νικόλαο Εταιρίδη όσο και προς τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ρόδου, πλοίαρχο κ. Γιάννη Αργυρίου.

Αφορμή για την αποστολή του εγγράφου αποτέλεσαν αναφορές που κατατέθηκαν στον εισαγγελικό λειτουργό από διάφορες ομάδες επαγγελματικών (οδηγοί ταξί κ.ά.), σχετικά με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί για άφιξη ομάδας συνδικαλιστών, οι οποίοι προτίθεται να εμποδίσουν το κατάπλου του κρουαζιεροπλοίου στο νησί. Υπήρξε άμεση εισαγγελική παρέμβαση του κ. Μπούτσικου, ο οποίος ζητά από τις δύο αρμόδιες υπηρεσίες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποτραπεί μία τέτοια ενέργεια. Με το ίδιο έγγραφο ο εισαγγελέας ζητά να τηρηθεί η κατά το νόμο, αυτόφωρη διαδικασία για όσους επιχειρήσουν το παραμικρό, ενώ την όλη «επιχείρηση» θα εποπτεύει ο ίδιος προσωπικά.

Συγκεκριμένα στο έγγραφο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου αναφέρονται τα εξής: "Περιήλθε εις γνώση της υπηρεσίας μας από τους προέδρους διαφόρων επαγγελματικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στη νήσο της Ρόδου ότι στις 19-05-2010 θα εμποδιστεί ο κατάπλους του κρουαζιεροπλοίου ZENITH στο Λιμένα της Ρόδου από άτομα συγκεκριμένου συνδικαλιστικού χώρου.

Επειδή η ανωτέρω ενέργεια είναι αξιόποινη πράξη, η οποία τιμωρείται από το νόμο πέραν των δυσμενών καταστάσεων που δημιουργεί εις βάρος της κοινωνίας της Ρόδου σε μία κρίσιμη και δύσκολη οικονομική συγκυρία, σας δίνουμε την εντολή όπως λάβετε τα προσήκοντα μέτρα στο τομέα ευθύνης και αρμοδιότητας κάθε υπηρεσίας προς αποτροπή κάθε έννομης ενέργειας και σε περίπτωση διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων εγκλημάτων να εφαρμοστεί η κατά των υπαιτίων αυτόφωρη διαδικασία των άρθρων 417 επ. ΚΠΔ.

Την εκτέλεση της παρούσας παραγγελίας θα εποπτεύσουμε προσωπικώς".

Την ίδια στιγμή οι καταστηματάρχες της Μεσαιωνικής Πόλης διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε κανέναν να παρεμποδίσει τον κατάπλου του συγκεκριμένου κρουαζιεροπλοίου στο λιμάνι της Ρόδου, απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε όσους προγραμματίζουν κάτι τέτοιο. Ήδη οι καταστηματάρχες βρίσκονται σε ετοιμότητα και έχουν συνεννοηθεί τόσο με τους οδηγούς πούλμαν όσο και με τους οδηγούς ταξί και θα βρίσκονται όλοι εκείνη τη μέρα στο λιμάνι.

Ο σύνδεσμος των ταξί της Ρόδου, με επιστολή του στις τοπικές αρχές, κάνει γνωστό ότι θα αντιδράσει δυναμικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια παρεμπόδισης του συγκεκριμένου κρουαζιεροπλοίου εκείνη τη μέρα, καθώς όπως αναφέρει πληροφορίες θέλουν συνδικαλιστές να προγραμματίζουν επεισόδια στο λιμάνι. Αναλυτικά, στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος κ. Θανάσης Χατζηγεωργίου και ο γ. γραμματέας κ. Μιχάλης Μαστόρου, αναφέρονται τα εξής:

"Aπευθυνόμαστε προς τις αρμόδιες αρχές του τόπου μας αλλά και προς όλους όσοι ζουν, δραστηριοποιούνται και αγαπούν τον τόπο αυτό, να ευαισθητοποιηθούν και να λάβουν όλα τα προσήκοντα μέτρα προκειμένου να αποτραπούν έκτροπα που για άλλη μία φορά θα φέρουν τη χώρα μας στο προσκήνιο της επικαιρότητας αρνητικά και εξηγούμαστε.

Ήδη περνάμε όλοι οι εργαζόμενοι, είτε αυτοί απασχολούνται στον τουρισμό, είτε σε άλλους τομείς, μεγάλη οικονομική κρίση που δυστυχώς επιδεινώνεται από τις ακραίες συμπεριφορές ομάδων που στο όνομα δήθεν της Δημοκρατίας δημιουργούν περισσότερα και επικίνδυνα προβλήματα σΆ όλους μας.

Τέτοιου είδους αποτελέσματα είδαμε πρόσφατα, όπου τρεις αθώοι εργαζόμενοι έχασαν, με τον πιο άγριο τρόπο, την ζωή τους. Πληροφορούμαστε, λοιπόν, ότι μία ομάδα συνδικαλιστών θα προσπαθήσει να εμποδίσει την προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου ΖΕΝΙΤΗ σημαίας Μάλτας, που πρόκειται να αφιχθεί στις 19 του μηνός.

Επειδή πλέον πρέπει να πάψουμε να είμαστε θιασώτες της καταστροφής που έρχεται, προειδοποιούμε ότι εμείς ως τάξη με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς. Θα αντιδράσουμε, όχι απεργώντας, αλλά δυναμικά ούτως ώστε να μην εμποδιστεί η άφιξη του κρουαζιεροπλοίου.

Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους σκεπτόμενους Ροδίτες σε συναγερμό εάν θέλουμε να μην απομονώσουμε το νησί μας από τέτοιου είδους τουρισμό, που τόσο ανάγκη έχουμε όλοι μας στην αρχή μάλιστα μίας δύσκολης τουριστικής σεζόν.

Όλοι έχουμε το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, όχι όμως εις βάρος των υπολοίπων εργαζομένων και μάλιστα την περίοδο αυτή που η χώρα μας αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταία πενήντα χρόνων.

Και εμείς ως τάξη έχουμε θιγεί από τα οικονομικά μέτρα. Κατεβήκαμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς έκτροπα και το σπουδαιότερο χωρίς να δημιουργήσουμε προβλήματα στις υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους, για άλλη μία φορά δηλώνουμε ότι δεν θα μείνουμε απαθείς και θα αντιδράσουμε με οποιοδήποτε κόστος".

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ροδίων Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ροδίων, σε κοινή συνεδρίαση με το Συμβούλιο Ανάπτυξης και το Πολιτικό Συμβούλιο του Δήμου Ροδίων, συνήλθε έκτακτα προκειμένου να συζητήσει το μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης: "Τελευταίες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις: Η θέση του Δήμου Ροδίων".

Το Δημοτικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο Ανάπτυξης και το Πολιτικό Συμβούλιο του Δήμου Ροδίων, μετά διαλογική συζήτηση,

"αποφασίζει Ομόφωνα
1. Εκφράζει την οργή και την οδύνη ολόκληρου του Ροδιακού Λαού, για την αποτρόπαιη δολοφονία τριών αθώων εργαζομένων στην Αθήνα από αδίστακτα εγκληματικά στοιχεία, τα οποία επιβάλλεται το ταχύτερο δυνατόν να εξιχνιασθούν και να τιμωρηθούν αυστηρότατα από τη Δικαιοσύνη.

2. Συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων, την πραγματικά σκληρή και άδικη αντιμετώπισή τους και καλεί την Κυβέρνηση και κάθε άλλο αρμόδιο παράγοντα και φορέα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, να αναθεωρήσει τα μέτρα αυτά.

3. Καθώς η τουριστική περίοδος έχει ήδη αρχίσει ζητεί μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από όλους τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας, να λάβουν άμεσα και αποφασιστικά τα αυτονόητα μέτρα που εξασφαλίζουν την ανοικτή και απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού και του αεροδρομίου.

4. Μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ να γίνουν άμεσα ενέργειες και παρεμβάσεις που να προβάλουν στις χώρες άφιξης των τουριστών μας, το κλίμα ασφάλειας και ευχάριστης παραμονής που επικρατεί στον τόπο μας. Μεταξύ των ενεργειών αυτών θα πρέπει να περιληφθεί και η πρόσκληση σε δημοσιογράφους ξένων ΜΜΕ να επισκεφθούν τη Ρόδο και να διαπιστώσουν την κατάσταση και το κλίμα ασφάλειας που επικρατεί.


5. Επισημαίνεται με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, το Συμβούλιο Ανάπτυξης και το Πολιτικό Συμβούλιο του Δήμου Ροδίων, θα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση, έτσι ώστε εφόσον απαιτηθεί να επαναληφθεί άμεσα η παρούσα συνεδρίαση, για πιο συγκεκριμένα μέτρα και για πιο άμεσες καταδίκες προς κάθε πλευρά που τυχόν επιχειρήσει να πλήξει το τουριστικό γίγνεσθαι του τόπου. Τουριστικό γίγνεσθαι που με τόσο μόχθο γενεών, έχει κατακτηθεί υπέρ ολόκληρου του κοινωνικού συνόλου και των μελλοντικών γενεών.

6. Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί προς τους Βουλευτές Δωδεκανήσου και τις ηγεσίες των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο, για να συνδράμουν και από τη δική τους πλευρά στην υλοποίηση όλων των παραπάνω, όπως οι περιστάσεις επιβάλλουν".

Τατιάνα Ρόκου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...