Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Μειωμένες οι τιμές των ξενοδοχείων αλλά και οι αφίξεις στο 2010


Οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν βελτιώσει την τιμολογιακή τους πολιτική, ρίχνοντας τις τιμές, αλλά η τουριστική κίνηση στο σύνολο της χώρας εμφανίζεται μειωμένη κατά 10% όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) σε συνέντευξη τύπου, Γ. Τσακίρης.

Η μείωση στις αφίξεις ξεκινάει από 5% για Κω έως και 20% στο Ρέθυμνο ενώ σημειώνεται ότι μικρή αύξηση παρουσιάζεται μόνο στη Μαγνησία. Δείτε εδώ την πορεία των αφίξεων αλλά και των τιμών το 2009 με το 2010.

Τα στοιχεία, σύμφωνα με τον Γ. Τσακίρη , δείχνουν ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις βελτίωσαν την τιμολογιακή τους πολιτική ενώ τόνισε ότι η υπουργός Οικονομίας μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει στις προτάσεις του ΞΕΕ για το νέο αναπτυξιακό νόμο.

Όσον αφορά στον “Καλλικράτη” ανέφερε πως ο τουριστικός κλάδος κρίνει αναγκαία τη μεταρρύθμιση και θεωρεί θετικό το σχέδιο αλλά πρόσθεσε πως παρόμοιες ενέργειες χρειάζονται διαβούλεθση μεταξύ της πολιτείας και όλων των φορέων έτσι ώστε ο τουρισμός να μπορέσει να δώσει την ώθηση που χρειάζεται η χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...