Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Συνεργασία Olympic Air-Etihad Airways


Η Olympic Air (ΟΑ) ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της εμπορικής συνεργασίας με την Etihad Airways (EY), σε επίπεδο πτήσεων κοινού κωδικού (code-share agreement), προσφέροντας στους επιβάτες την δυνατότητα να ταξιδεύουν στην Αυστραλία και την Νότια Αφρική.
H Olympic Air θα διαθέτει εισιτήρια για τις πτήσεις της Etihad Airways από Αθήνα προς Abu-Dhabi μετ’ επιστροφής, καθώς και στις πτήσεις από Abu-Dhabi προς Johannesburg, Cape Town, Sydney και Melbourne. Οι πτήσεις αυτές θα εκτελούνται με αεροσκάφη και πληρώματα της Etihad. Η συνεργασία με την Etihad προσφέρει στους επιβάτες της Olympic Air τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Αυστραλία και τη Ν. Αφρική μέσω του Abu-Dhabi, του μεγαλύτερου κόμβου μετεπιβιβαζομένων επιβατών στη Μέση Ανατολή.
Αντίστοιχα, η Etihad Airways θα διαθέτει εισιτήρια για πτήσεις της Olympic Air από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Σόφια και Βουκουρέστι, μετ’ επιστροφής, για όσους επιβάτες ξεκινούν από ή έχουν τελικό προορισμό το Abu-Dhabi. Οι πτήσεις αυτές θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη και πληρώματα της Olympic Air. Οι πωλήσεις εισιτηρίων ξεκινούν στις 15 Μαϊου για πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν μετά τις 18 Μαϊου 2010.
Η Etihad Airways είναι η εθνική αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και έχει ως έδρα της το Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι, απ’ όπου εξυπηρετεί περισσότερους από 60 προορισμούς σε Μ. Ανατολή, Ευρώπη, Β. Αμερική, Αφρική, Ασία και Αυστραλία. Το 2009 βραβεύθηκε ως η Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία του Κόσμου (World’s Leading Airline).
Η Olympic Air είναι μία νέα, δυναμική ελληνική αεροπορική εταιρεία που προέκυψε όταν η Marfin Investment Group εξαγόρασε από το ελληνικό δημόσιο περιουσιακά στοιχεία της κρατικής Ολυμπιακής Αεροπορίας H Olympic Air ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 29 Σεπτεμβρίου 2009, οπότε και ανέλαβε το πτητικό έργο της παλαιάς Ολυμπιακής. Διαθέτει έναν από τους νεότερους στόλους αεροσκαφών της Ευρώπης, ο οποίος αποτελείται από 32 αεροσκάφη (16 Airbus Α320 και Α319, 10 DHC8-Q400 Bombardier 5 DHC8-100 Bombardier και 1 ATR-42) και έχει ως βάση το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...