Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Λιγότεροι οι επισκέπτες στην Ήπειρο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος


Απαισιόδοξο προμήνυμα για τον Ηπειρωτικό τουρισμό κατά την φετεινή τουριστική περίοδο, αποτέλεσε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, κι αυτό γιατί πρώτον οι επισκέπτες ήταν λιγότεροι από πέρυσι, ακόμη και στην περιοχή του Ζαγορίου, όπως δήλωσαν χθες στο Κρατικό Ραδιόφωνο φορείς της περιοχής και δεύτερον, επειδή αυτοί που ήρθαν ήταν πολύ συγκρατημένοι στις οικονομικές τους δραστηριότητες.Προκύπτει λοιπόν σαφέστατα το συμπέρασμα ότι ο Ηπειρωτικός τουρισμός περνάει κρίση, κάτι που παραδέχονται και οι ντόπιοι ξενοδόχοι. Μάλιστα αγωνιούν, γιατί διαβλέπουν ότι ο τζίρος τους πιθανώς να μειωθεί αισθητά. Πάντως εξαίρεση, ίσως, αποτελέσουν οι παράλιες περιοχές της Ηπείρου, τις οποίες θα προτιμήσουν και φέτος το καλοκαίρι αρκετοί ξένοι.
ΤΑ ΑΙΤΙΑ

Σύμφωνα με δηλώσεις ξενοδόχων, τα αίτια που δεν ήρθε αρκετός κόσμος στην περιοχή μας και κατά συνέπεια δεν είχαν πληρότητα οι επιχειρήσεις τους είναι πολλά.Κατά κύριο λόγο αναφέρουν την κακή οικονομική συγκυρία, αφού πλέον ο κόσμος σκέφτεται το κόστος οποιασδήποτε μετακίνησής του.Μετά το γεγονός ότι πολλές οικογένειες έχουν τα παιδιά τους διαγωνιζόμενα στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Επιπλέον ο καιρός ήταν άστατος και κάποιοι αναγκάστηκαν να αναβάλουν τις προγραμματισμένες εξορμήσεις τους.Πάντως, το άθροισμα αυτών των παραγόντων είναι ότι ο τουρισμός στην Ήπειρο εμφανίζεται προβληματικός και είναι προβληματισμένοι οι επαγγελματίες του εν λόγω κλάδου.
ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΣΕΡΒΟΙ
Tην ίδια στιγμή πολλοί Βούλγαροι και Σέρβοι τουρίστες, έχουν επιλέξει για τις διακοπές του καλοκαιριού τα παράλια της Ηπείρου, αλλά και άλλους προορισμούς στη Δ. Ελλάδα.Όπως αναφέρει ο επικεφαλής του γραφείου του ΕΟΤ στη Βουλγαρία Λεωνίδας Ευθυμίου, «η Εγνατία Οδός έστρεψε το ενδιαφέρον των Βουλγάρων επισκεπτών προς το Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα».Εξάλλου η Ελλάδα θα αποτελέσει το καλοκαίρι του 2010 τον υπ’ αριθμόν 1 τουριστικό προορισμό των Σέρβων. Αυτό επιβεβαιώνει και ο γενικός σύμβουλος ΟΕΥ Β’ στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι 
Στυλιανός Λιάγγης.Στο μεταξύ, έρευνα της Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων της Σερβίας, δείχνει ότι η Ελλάδα παραμένει ο πρώτος τουριστικός προορισμός των Σέρβων και ακολουθεί η Τουρκία.

proinoslogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...