Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Κινητοποίηση Γερουλάνου για την διάσωση της τουριστικής περιόδου


Διαδοχικές συναντήσεις με την Διοίκηση του ΕΟΤ και φορείς της τουριστικής αγοράς έχει από το πρωί ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, σε μια προσπάθεια να περιορισθούν οι επιπτώσεις από την αρνητική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη με τη Διοίκηση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού δόθηκαν οδηγίες προκειμένου οι διευθύνσεις του ΕΟΤ στο εξωτερικό να καθησυχάσουν τους τουριστικούς πράκτορες για την ασφάλεια των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή εξετάσθηκαν μέτρα αμβλύνσεως των αρνητικών εντυπώσεων και συντονισμένης προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ο κ. Γερουλάνος και η υφυπουργός Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου θα έχουν μέσα στην ημέρα διευρυμένη σύσκεψη με όλα τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, όπου αναμένεται να εξετασθούν δράσεις στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων της Αθήνας.

Θα ζητηθεί η στενή συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να εξασφαλισθεί η προστασία των ξένων τουριστών και να δοθούν διαβεβαιώσεις σε ξένες κυβερνήσεις, ώστε να μην εκδοθούν αρνητικές τουριστικές οδηγίες, όπως αυτές της Βρετανίας και της Βουλγαρίας που κάλεσαν χθες τους υπηκόους του να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το Iνστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) ήδη η μείωση των προκρατήσεων από τη Γερμανία αγγίζει το 10%, κυρίως λόγω της άσχημης εικόνας που παρουσιάζουν τα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη χώρα μας (ταραχές, δεινή οικονομική κατάσταση), ενώ η μείωση από τη Βρετανία κινείται σε ποσοστό 7%.

Σύμφωνα με παράγοντες της τουριστικής αγοράς, τα χθεσινά γεγονότα ήλθαν να πλήξουν τον ελληνικό τουρισμό σε μια περίοδο που οι τουριστικές επιχειρήσεις στηρίζονται στις λεγόμενες «κρατήσεις της τελευταίας στιγμής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...