Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Επιθετική επικοινωνιακή πολιτική υιοθετεί ο ΕΟΤ για αναστροφή του αρνητικού κλίματος


Επιθετική προωθητική επικοινωνιακή πολιτική θα ακολουθήσει ο ΕΟΤ το επόμενο χρονικό διάστημα προβάλλοντας το «θετικό πρόσωπο» της Ελλάδας, προκειμένου να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες το φετινό καλοκαίρι, αποφασίστηκε στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που πραγματοποίησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με το προεδρείο του ΣΕΤΕ και τον πρόεδρο της ΕΡΤ.
 
Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε εντολή στον πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Γαμπρίτσο να δημιουργηθεί από την κρατική τηλεόραση ειδικά προωθητικά DVD, στα οποία θα υπάρχει και μήνυμα του πρωθυπουργού, και τα οποία θα σταλούν στις πρεσβείες μας στο εξωτερικό για να διανεμηθούν στους tour operators.
 
Μάλιστα, στην προσπάθεια να σταματήσει η επίθεση εναντίον της Ελλάδας από πολλές ξένα έντυπα, ο κ. Γερουλάνος εξασφάλισε κονδύλι 120 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποπληρωθούν χρέη του ΕΟΤ σε ξένα έντυπα και τηλεοπτικά μέσα.
 
Η ανάγκη για αντιστροφή του αρνητικού κλίματος είναι επιτακτική, μετά και τα αιματηρά γεγονότα της 5η Μαΐου, αφού σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Αθήνας- Αττικής, μέσα σε ένα 24ωρο οι ξένοι πράκτορες, ακύρωσαν 5.800 κρατήσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες της πρωτεύουσας, ενώ αναβλήθηκαν πολλές συνεδριακές εκδηλώσεις. «Μόνο με το στοιχείο αυτό και εάν η κατάσταση συνεχιστεί, κινδυνεύουμε κάθε βδομάδα που περνάει να χάνουμε πάνω από 1% των συνολικών διανυκτερεύσεων που είχε η Αττική για το 2009», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΞΑ-Α.
 
Στις μαραθώνιες συσκέψεις των τελευταίων ημερών αποφασίστηκε η κα Άντζελα Γκερέκου, να «τρέξει» προσωπικά τη γερμανική αγορά, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες και για το λόγο αυτό θα μεταβεί άμεσα στη Γερμανία, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις της Ελλάδας σε δύο τουριστικές εκθέσεις.
 
Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αγορά της Γερμανίας -που εμφάνιζε πτώση 10% από την αρχή του χρόνου- το δεύτερο 15νθήμερο του Απριλίου έδειξε σημάδια ανάκαμψης. Όμως εξαιτίας των γεγονότων το κλίμα άλλαξε και πάλι προς το χειρότερο.
 
Ακόμα ο κ. Γερουλάνος ζήτησε να υπάρχει άμεση και συνεχή εκτίμηση για τις απώλειες σε έσοδα (από κρουαζιέρες, αφίξεις, συνέδρια κλπ), για το λόγο αυτό το υπουργείο θα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
 
Για να αποτραπούν αποκλεισμοί αρχαιολογικών χώρων και μνημείων -όπως συνέβη πρόσφατα με την Ακρόπολη- ο υπουργός ζήτησε να υπάρξει ιεράρχηση των χώρων και των μνημείων που μπορούν να αποτελέσουν στόχο, ώστε να ενισχυθεί η φύλαξη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...