Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ελλάδα και Ρουμανία προτιμούν οι Βούλγαροι

Όλο και περισσότεροι, είναι οι Βούλγαροι που προτιμούν την Ελλάδα και την Ρουμανία ως βασικούς προορισμούς τους στο εξωτερικό.

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βουλγαρίας, ο τρίτος πιο δημοφιλής προορισμός των Βούλγαρων, είναι η Γερμανία.

Ο αριθμός των Βούλγαρων πολιτών που ταξίδεψαν στο εξωτερικό μειώθηκε και τον Δεκέμβριο, ενώ ο αριθμός των αλλοδαπών που επισκέφθηκαν τη Βουλγαρία αυξήθηκε.

Τον Δεκέμβριο του 2010, 254.200 Βούλγαροι ταξίδεψαν στο εξωτερικό, αριθμός μειωμένος κατά 15%, έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2009.

Τα μισά, από τα ταξίδια των Βούλγαρων πραγματοποιήθηκαν για επιχειρηματικούς λόγους, για διακοπές και για επισκέψεις σε συγγενείς ή φίλους.

Τον Δεκέμβριο του 2010, 374.300 αλλοδαποί επισκέφθηκαν τη Βουλγαρία, αριθμός αυξημένος κατά 5%, σε ετήσια βάση.

Τον Δεκέμβριο του 2010, οι επισκέψεις πολιτών από χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν μειωμένες κατά 2%, με τη μεγαλύτερη μείωση (-18%) να καταγράφεται από τη Ρουμανία.

Αντίθετα, από τις τρίτες χώρες, χαρακτηριστική είναι η αύξηση - κατά 50% - των επισκεπτών από τη Σερβία, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...