Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μαρίνα Βουλιαγμένης

Vouliagmeni limniImage via WikipediaΟκτώ προσφορές έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο του διαγωνισμού της ΕΤΑ για την εκμετάλλευση της μαρίνας Βουλιαγμένης. Μεταξύ αυτών είναι και η Εθνική Τράπεζα, το ενδιαφέρον της οποίας για την εν λόγω μαρίνα είναι ιδιαίτερα έντονο αφού το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα έχει στην ιδιοκτησία του το γειτονικό ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα.

Πάντως παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι θα υπάρξουν και άλλες προσφορές μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, οπότε λήγει η πρώτη φάση του διαγωνισμού ενώ στη δεύτερη φάση η ΕΤΑ πρόκειται να περιγράψει το σχέδιο ανάπτυξης της μαρίνας, τα επενδυτικά έργα ενώ θα ορίσει το τίμημα εκμίσθωσης.

Εκτιμάται ότι ο διαγωνισμός για τη μαρίνα της Βουλιαγμένης είναι από τους πιο σημαντικούς που «τρέχουν» αυτή τη στιγμή καθώς πρόκειται για ένα ακίνητο με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Η μαρίνα διαθέτει 113 θέσεις ελλιμενισμού με δυνατότητα επέκτασής τους, όμως η χερσαία ζώνη δεν είναι μεγάλη. Η σημερινή λειτουργία της μαρίνας εξασφαλίζει μισθώματα €800 χιλ. το χρόνο, ποσό το οποίο όπως αναφέρουν ειδικοί της αγοράς, με μια καλύτερη διαχείριση θα μπορούσε να αυξηθεί σημαντικά.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...