Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

British Airways: Προς νέο γύρο απεργιών το προσωπικό καμπίνας

British Airways Boeing 747-400 leaving town. I...Image via Wikipedia Υπέρ μιας σειράς νέων απεργιών ψήφισαν τα μέλη του συνδικάτου των εργαζομένων ως προσωπικό καμπίνας της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας British Airways, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο Unite.
Το 78,5% των μελών του συνδικάτου ψήφισε υπέρ της απεργίας, ενώ το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 75%.
Ακόμη, ωστόσο, δεν έχει οριστεί η ημερομηνία της απεργίας, ενώ το συνδικάτο δηλώνει έτοιμο να διαπραγματευτεί με τη διοίκηση της British Airways για την επίλυση των διαφορών.
Η διαμάχη μεταξύ της διοίκησης και του προσωπικού καμπίνας της εταιρείας, που ξεκίνησε πέρυσι μετά την πρόταση για μείωση μισθών και την κατάργηση θέσεων εργασίας, έχει στο επίκεντρό της πέντε θέματα, μεταξύ των οποίων και τα πειθαρχικά μέτρα που έλαβε η διοίκηση εναντίον κάποιων απεργών.
«Για τέταρτη φορά μέσα σε 13 μήνες το προσωπικό καμπίνας της British Airways ψήφισε μαζικά υπέρ του συνδικάτου του και εξέφρασε την αποδοκιμασία του για τη συμπεριφορά της διοίκησης», δήλωσε ο Λεν ΜακΚλάσκι, γενικός γραμματέας του Unite.
«Η διαμάχη θα επιλυθεί μέσω της διαπραγμάτευσης, όχι μέσω της αντιπαράθεσης ή της αντιδικίας και τώρα η διοίκηση της BA θα πρέπει να στραφεί προς τις διαπραγματεύσεις. Είμαστε έτοιμοι», πρόσθεσε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...