Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Θετικές προοπτικές για την Αυστριακή τουριστική αγορά

Με καλές προοπτικές, για μια αύξηση φέτος της τουριστικής κίνησης από την Αυστρία, η Ελλάδα δίνει ένα δυναμικό παρών με το περίπτερο του ΕΟΤ και των συνεκθετών του στη φετινή Διεθνή Εκθεση Τουρισμού της Βιέννης, που άνοιξε εχθές τις πύλες της και θα
διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, αναμένοντας, με τους 800 εκθέτες της από 70 χώρες, μέχρι και εκατόν πενήντα χιλιάδες επισκέπτες.

Παρόλες τις δυσμενείς επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην τουριστική κίνηση, το 2010 από την Αυστρία προς την Ελλάδα, οι Αυστριακοί τουρίστες φαίνεται να έμειναν και κατά την προηγούμενη χρονιά "πιστοί" απέναντι στη χώρα μας ως προορισμό τους και ο αριθμός τους πρέπει να ξεπέρασε, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, τις 500.000.

Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στις πρώτες θέσεις, ή ακόμη και στην πρώτη θέση, των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών ως χώρα προορισμού, η δε Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της - 8,3 εκατομμύρια κάτοικοι - καταλαμβάνει την πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα, ενώ οι Αυστριακοί είναι σε αναλογία οι πλέον "πιστοί" επανεπισκέπτες της χώρας μας.

Την ενεργή προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για το ξεπέρασμα της κρίσης γενικότερα και για την ταχεία ανάκαμψη του τουρισμού, ως ιδιαίτερα σημαντικού πυλώνα της οικονομίας, αλλά και για την αναβάθμιση του πολιτιστικού και τουριστικού προιόντος στην Ελλάδα, καθιστώντας το, βασικό μοχλό ανάπτυξης για την έξοδο από την κρίση, είχε αναπτύξει σε μια σειρά επαφών του στη Βιέννη, τον περασμένο Ιούλιο, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

Οπως επισημαίνει ο διευθυντής του Γραφείου Αυστρίας του ΕΟΤ, Παναγιώτης Σκορδάς, παρόλη την κρίση, φέτος οι Αυστριακοί τουριστικοί επιχειρηματίες όχι μόνον δεν μείωσαν τα προγράμματά τους για την Ελλάδα, αλλά τουναντίον τα αύξησαν, όπως αυξήθηκε ο αριθμός των προορισμών ναυλωμένων πτήσεων. Επιπλέον, η τάση για εξατομικευμένες διακοπές, στην οποία φαίνεται να ανταποκρίνεται το ελληνικό τουριστικό προιόν, οι σταθερές τιμές και η παραδοσιακή φιλοξενία, συντελούν στο να παραμείνει και φέτος η χώρα μας στους πρώτους δημοφιλέστερους προορισμούς των Αυστριακών για τις κύριες διακοπές τους.

Στο ελληνικό περίπτερο, και με την ευκαιρία της διοργάνωσης φέτος στην Ελλάδα, από 25 Ιουνίου μέχρι 4 Ιουλίου, των παγκόσμιων αγώνων "Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011", ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου, ο Δήμαρχος Κερκυραίων Γιάννης Τρεπεκλής και ο πρόεδρος της τοπικής οργανωτικής επιτροπής Δημήτρης Χαρίτος, θα αναφερθούν σε συνέντευξη Τύπου στις προετοιμασίες και στην προγραμματιζόμενη συμμετοχή συνολικά 230 αθλητών από την Αυστρία. Στη συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή, αναμένεται, μεταξύ άλλων, και η Ελληνίδα νέα αντιδήμαρχος της Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου.

Στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής στην έκθεση της Βιέννης, θα υπάρξει μία σειρά εκδηλώσεων στο ελληνικό περίπτερο, όπως συναντήσεις με δημοσιογράφους και τουριστικούς παράγοντες, παρουσιάσεις προγραμμάτων ελληνικής μουσικής, γευσιγνωσία ελληνικών κρασιών και παρουσίαση ελληνικής κουζίνας.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ στη φετινή Διεθνή Εκθεση Τουρισμού της Βιέννης, συμμετέχουν ως συνεκθέτες διάφορες περιοχές και πόλεις της Ελλάδας όπως, Ρόδος, Χαλκιδική, Μαγνησία, Λάρισα, Σκιάθος, Κάρπαθος, Κρήτη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασήθι, Ιόνιοι Νήσοι, Κύθηρα, Πελοπόννησος, Τολό, Αργολίδα.

naxosfiloxenia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...