Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Η έλλειψη καυσίμων πλήττει τον τουρισμό της Μακεδονίας


Η απειλή έλλειψης καυσίμων, λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης και η οικονομική κρίση, έρχονται να λειτουργήσουν ως συμπληγάδες πέτρες για τον ελληνικό τουρισμό. Ιδιαίτερα, για τους προορισμούς εκείνους που εξαρτώνται σημαντικά από τους οδικώς μετακινούμενους τουρίστες, όπως είναι η Χαλκιδική και η Πιερία στη Μακεδονία.

Οι ξενοδόχοι των περιοχών αυτών δέχονται ήδη έντονες πιέσεις πελατών τους που τους ζητούν πληροφορίες για την απεργία των φορτηγών αλλά και για να τους εξασφαλίσουν καύσιμα.

Επίσης, δέχονται τηλεφωνήματα από τουρίστες, Έλληνες και ξένους που πρόκειται τις επόμενες ημέρες να αφιχθούν και οι οποίοι εμφανίζονται πλέον προβληματισμένοι για το αν πρέπει να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους ή όχι.

Τόσο στη Χαλκιδική όσο και στην Πιερία, πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων έχουν ήδη ξεμείνει από καύσιμα και έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος «εγκλωβισμού» τουριστών στις περιοχές αυτές, λόγω αδυναμίας εξεύρεσης καυσίμων για το αυτοκίνητό τους.

Την ίδια ώρα, όμως, γίνεται ολοένα πιο μεγάλη η απειλή έλλειψης βασικών ειδών από τις αγορές αυτές, ακόμη και τροφίμων, καθώς ο εφοδιασμός εξαρτάται άμεσα από την ύπαρξη ή όχι καυσίμων για τα μεταφορικά μέσα.

«Αν μέχρι την Πέμπτη - Παρασκευή δεν αποκατασταθεί η τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τις αναχωρήσεις - αφίξεις τουριστών από τις βαλκανικές χώρες. Ήδη δεχόμαστε βροχή τηλεφωνημάτων από πελάτες μας από την Αττική, την Ήπειρο ή τα Βαλκάνια, που έχουν κάνει κράτηση και ρωτούν αν πρέπει να την ακυρώσουν», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

Ο ίδιος υπολογίζει πως αυτή τη στιγμή η Χαλκιδική φιλοξενεί περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους που… ψάχνουν για βενζίνη. «Μεταφράζοντας» το σκηνικό όπως διαμορφώνεται, δεν κρύβει την ανησυχία του ότι το πλήγμα που θα δεχτεί ο τουρισμός και η εικόνα της χώρας, θα είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο κάποιοι νομίζουν.

«Δεν είναι δυνατόν μια ομάδα ανθρώπων να αφήνεται να μας καταστρέψει», συμπληρώνει και ζητά από την κυβέρνηση να βρει άμεσα λύση, ώστε να λήξει η απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών δημόσιας χρήσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...